Header Ads

Γρεβενά: Τη μετεγκατάσταση των μεταναστών εκτός περιοχής ζητά ο Α. Πάτσης

Γρεβενά: Τη μετεγκατάσταση των μεταναστών εκτός περιοχής ζητά ο Α. Πάτσης

«Επιτακτική» χαρακτηρίζει την «ανάγκη μετεγκατάστασης μεταναστών» από την περιοχή, ο βουλευτής της Γρεβενών της ΝΔ, Ανδρέας Πάτσης στην ερώτησή του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιώργο Κουμουτσάκο.

Όπως επισημαίνει αυτή την περίοδο σε 11 ξενοδοχεία σε Κρανιά, Πολυνέρι, Σαμαρίνα, Φιλιππαίους, Λάβδα, Αλατόπετρα και Πανόραμα, φιλοξενούνται σχεδόν 800 μετανάστες, με αποτέλεσμα, όπως τονίζει να είναι σχεδόν αδύνατον κάποιος επισκέπτης να βρει κατάλυμα και να επισκεφθεί την περιοχή των Γρεβενών ή το Χιονοδρομικό Κέντρο της Βασιλίτσας.

Ο κ. Πάτσης, αφού χαρακτηρίζει την κατάσταση αυτή ως «σοβαρό πρόβλημα που χρήζει άμεσης επίλυσης», επισημαίνει ότι την ίδια ώρα «επιχειρήσεις στα Γρεβενά κλείνουν ή μετά βίας επιβιώνουν και χάνονται θέσεις εργασίας, γεγονός που εντείνει την ούτως ή άλλως βεβαρυμμένη οικονομική κατάσταση των κατοίκων των Γρεβενών, ενώ και το Χιονοδρομικό Κέντρο της Βασιλίτσας μαραζώνει, μην έχοντας κέρδη και αδυνατώντας πλέον να ανταπεξέλθει ακόμη και σε βασικές εργασίες εκσυγχρονισμού που θα το διατηρήσουν ανταγωνιστικό».

Ο βουλευτής Γρεβενών της ΝΔ, ρωτά τους δύο υπουργούς «πότε θα μετακινηθούν και θα μετεγκατασταθούν οι μετανάστες από τα Γρεβενά», γιατί όπως τονίζει «είναι ζωτικής σημασίας, ειδάλλως τα Γρεβενά καταδικάζονται σε οικονομικό μαρασμό.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

www.ert.gr

ΠΗΓΗ: https://www.ert.gr/?p=1607231
Από το Blogger.