Header Ads

Κοζάνη: Το πρώτο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου

Κοζάνη: Το πρώτο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου

Στις 17 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας, που έχουν καταγραφεί κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου σε οικισμούς προστέθηκε και αυτή της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Όπως αναφέρεται στη σχετική επιδημιολογική έκθεση του Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ, πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ),  από το τέλος του περασμένου Ιουνίου, όταν και δηλώθηκε το πρώτο κρούσμα, έχουν διαγνωστεί σε όλη τη χώρα συνολικά 176 κρούσματα της λοίμωξης του ιού του Δυτικού Νείλου, εκ των οποίων τα 20 ήταν θανατηφόρα. Σήμερα παραμένουν νοσηλευόμενοι με επιπλοκές λόγω της λοίμωξης 17 άτομα, από τους οποία τα επτά είναι σε σοβαρή κατάσταση, έχουν εισαχθεί για νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).
Εκτός από την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, έχουν δηλωθεί κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου και στις Περιφερειακές Ενότητες: Ξάνθης, Καβάλας, Ροδόπης, Έβρου, Δράμας, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Ανατολικής Αττικής, Πέλλας, Πιερίας, Ημαθίας, Σερρών, Χαλκιδικής, Κιλκίς και Θεσσαλονίκης.
Οι ειδικοί του ΕΟΔΥ επισημαίνουν πως τα ατομικά μέτρα για την προστασία από τα κουνούπια είναι το βασικό «όπλο», καθώς δεν υπάρχει εμβόλιο αλλά ούτε και συγκεκριμένη θεραπεία για την αντιμετώπιση της λοίμωξης που προκαλεί ο ιός.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

www.ert.gr

ΠΗΓΗ: https://www.ert.gr/?p=1610191
Από το Blogger.