Header Ads

Δ. Μακεδονία: Συμφωνίες και διαφωνίες στη συνάντηση Γ. Στάσση με ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Δ. Μακεδονία: Συμφωνίες και διαφωνίες στη συνάντηση Γ. Στάσση με ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Παράταση ισχύος του «μπόνους» των 15.000 ευρώ, που ίσχυσε πέρυσι για τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ, που συμπληρώνουν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης και για τη φετινή χρονιά και μάλιστα αυξημένη κατά 5.000 ευρώ, συμφωνήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση που είχε χθες (12/9/2019) ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ, Γιώργο Αδαμίδη και το προεδρείο της Ομοσπονδίας.

Η ρύθμιση αυτή, αφορά σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των συνδικαλιστών, για φέτος περί τα 150 άτομα και τα οποία θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2019. Με τη ρύθμιση αυτή το 2018 έφυγαν από τη ΔΕΗ 220 άτομα, ενώ το 2020 ο αριθμός αναμένεται να φθάσει τα 300 άτομα.

Στη συνάντηση του κ. Στάσση με το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ συζητήθηκαν και τα θέματα της απόσυρσης λιγνιτικών μονάδων, των αποκρατικοποιήσεων του ΔΕΔΔΗΕ, όπως και της εθελούσιας έξοδος προσωπικού, όπου έγινε γενική επισκόπηση ενόψει των συζητήσεων που διεξάγονται μεταξύ της Κυβέρνησης και των δανειστών.

Όπως τόνισε, το πρόγραμμα της εθελουσίας εξόδου θα ξεκινήσει από το 2020 και θα τρέξει παράλληλα με το πρόγραμμα απόσυρσης λιγνιτικών μονάδων που θα συμφωνηθεί με τους θεσμούς, ώστε να υπάρξει στήριξη και ομαλή μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή.

Σε ό,τι αφορά τέλος τη μείωση της έκπτωσης που ισχύει για τους λογαριασμούς ρεύματος των εργαζομένων στη ΔΕΗ, η οποία θα εφαρμοστεί με Νόμο, από την πλευρά της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, επισημάνθηκε προς τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, Γιώργο Στάσση ότι ετοιμάζεται δικαστική προσφυγή με το αιτιολογικό ότι η έκπτωση είχε συμφωνηθεί με Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Την ερχόμενη Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου στις 10 το πρωί αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη με τους εκπροσώπους της ΓΕΝΟΠ.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

www.ert.gr

ΠΗΓΗ: https://www.ert.gr/?p=1610198
Από το Blogger.