Header Ads

Τρομακτικό πλάσμα με τεράστια μάτια ανακάλυψε ψαράς στην Νορβηγία

Το σοκ της ζωής του έπαθε ένας ψαράς στις ΗΠΑ όταν βρέθηκε αντιμέτωπος στη θάλασσα με ένα ψάρι που όμοιό του δεν έχει ξανά δει. Το περίεργο ζώο είχε τεράστια βολβοειδή μάτια και μια μεγάλη ουρά.

Ο Όσκαρ Λουντάλ εντόπισε το παράξενο ψάρι να κολυμπάει δίπλα στην βάρκα του και όπως διαπιστώθηκε στην συνέχεια είναι ένα ωκεάνιο είδος κοκκινόψαρου που ζει στα βαθιά νερά και έχει μακρινή σχέση με τον καρχαρία.

Το όνομά του οφείλεται στην μακριά ουρά του καθώς οι επιστήμονες στο παρελθόν θεωρούσαν πως η ουρά του θύμιζε εκείνη του αρουραίου. Ο λόγος που έχει μεγάλα μάτια είναι το βάθος στο οποίο ζει που επικρατεί πλήρες σκοτάδι και του χρησιμεύουν για να αντανακλά το φως, όπως κάνουν οι γάτες.

Το περίεργο αυτό πλάσμα δεν θεωρείται επικίνδυνο για την ανθρώπινη φύση.

Ο 19χρονος άνδρας το ψάρεψε κοντά στο νησί Αντόγια στην Νορβηγία χρησιμοποιώντας σκουμπρί ως δόλωμα.

«Ήταν πραγματικά εκπληκτικό! Δεν έχω ξανά δει κάτι παρόμοιο στη ζωή μου. Φαινόταν πολύ περίεργο και θύμιζε λίγο δεινόσαυρο. Δεν ήξερα τι ήταν αλλά ο συνάδελφός μου το αναγνώρισε».

Το ψάρι δεν επιβίωσε μόλις το έβγαλαν από το νερό λόγω της ξαφνικής αλλαγής της πίεσης. Ο Λουντάλ το πήρε σπίτι για να το μαγειρέψει.

«Παρά την άσχημη εμφάνισή του, ήταν πολύ γευστικό».

πηγή: sky news

 

 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.