Header Ads

Μαίνεται η φωτιά στη Ζάκυνθο - Ποντάρουν σε εναέρια μέσα και εξασθένιση των ανέμων

Eurokinissi/zakinthos

Μάχη με τις φλόγες έδιναν όλη τη νύχτα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στη Ζάκυνθο προκειμένου να ελέγξουν τη φωτιά που ξέσπασε στη Ζάκυνθο και εστιάζοντας πρωτίστως τις προσπάθειες τους στην περιοχή μεταξύ των χωριών Κερί και Αγαλά. 

Για πολλές ώρες το μέτωπο της φωτιάς που εκτιμάται πως είχε φτάσει τα 10χλμ μαινόταν ανεξέλεγκτο με τους ισχυρούς ανέμους να ενισχύουν το καταστροφικό της έργο και να δυσκολεύουν τις δυνάμεις που προσπαθούσαν να την ελέγξουν.

Ευτυχώς, από τα ξημερώματα η ένταση των ανέμων έπεσε ενώ ήδη ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού με εναέρια μέσα και φυσικά η σύνδρομο τους είναι ανεκτίμητη. 

Σύμφωνα με την πυροσβεστική στην επιχείρηση κατάσβεσης μετέχουν πλέον δύο αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα ενώ οι επίγειες δυνάμεις ανέρχονται πλέον σε 171 πυροσβέστες,52 οχήματα, δύο ομάδες του Μηχανοκίνητου Τμήματος της Πυροσβεστικής, 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. 

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες υπάρχουν ένα με δύο σπίτια σπίτια στο χωριό Κερί που έχουν υποστεί ζημιές ενώ έχουν καεί πολλά στρέμματα πευκοδάσους. 

Η φωτιά ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής, περί τις 11μπ. Αμέσως στην κεντρική πλατεία του χωριού, το οποίο έχει εκκενωθεί -αφού οι κάτοικοί του έχουν μεταφερθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Ζακύνθου- στήθηκε συντονιστικό κέντρο, με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά να συντονίζει από εκεί όλες τις ενέργειες των πυροσβεστών και όλων των άλλων εμπλεκομένων στην επιχείρηση. 

Eurokinissi/zakinthosEurokinissi/zakinthosEurokinissi/zakinthosEurokinissi/zakinthosEurokinissi/zakinthosEurokinissi/zakinthos
HuffPost Greece
Από το Blogger.