Header Ads


ΓΛΙΤΩΣΤΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100€ ΤΟ ΧΡΟΝΟ!

Συγκρίνετε τις τιμές ΟΛΩΝ των παρόχων ρεύματος και βρείτε το καλύτερο!
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ!

ΗAE: Υποψήφια υποστηρίζει την πολυγαμία ως λύση για το πρόβλημα των ανύπαντρων γυναικών

Λίγο πριν τις εκλογές για τις 20 έδρες στο Ομοσπονδιακό Εθνικό Συμβούλιο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που διεξάγονται τον επόμενο μήνα, μια εκ των υποψηφίων υποστηρίζει στην πολιτική της καμπάνια ότι πρέπει να προωθηθεί η πολυγαμία για να λυθεί το πρόβλημα με τις «γεροντοκόρες», σε μια χώρα με 9,68 εκατομμύρια κατοίκους. 

Η Khawla Al Ali, μια από τους 495 υποψήφιους για τις προαναφερθείσες έδρες απεικονίζεται σε αφίσα με το σύνθημα «Για μια κοινωνία χωρίς γεροντοκόρες, πείτε ΝΑΙ στην πολυγαμία», προσπαθώντας να εξαλείψει με τον τρόπο της το φαινόμενο των «unussa» γυναικών, που στα αραβικά σημαίνει «ένα κλαδί που μαραίνεται και γίνεται άχρηστο» μόνο και μόνο επειδή είναι ανύπαντρες. 

Η Αλ Αλί που δεν είναι παντρεμένη, επιμένει ότι το ζήτημα της πολυγαμίας πρέπει να εξεταστεί σοβαρά. 

«Από τότε που ήμουν έφηβη ονειρευόμουν να ενώσουμε ζευγάρια και να σκεφτούμε λύσεις για το πώς μπορούμε να ενώσουμε περισσότερους ανθρώπους», επιβεβαιώνει σε συνέντευξή της στο The National.

 

Οι παντρεμένοι φίλοι της συχνά την ζητούν τη γνώμη της για προβλήματα που θα μπορούσαν να λυθούν αν επιτρεπόταν να επιλέξει και μια άλλη σύζυγο, εξηγεί. Ο στόχος της είναι να «προσφέρει προτάσεις και αποτελεσματικές λύσεις με τις αρμόδιες αρχές για τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών ώστε να υπάρξει σταθερότητα σε όλα τα νοικοκυριά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων», σύμφωνα με την UΑΕ Today.

Προσδοκά ότι θα προσελκύσει υψηλό ποσοστό ανδρών ψηφοφόρων, αλλά και γυναικών συμπεριλαμβανομένων των ανύπαντρων, των διαζευγμένων και των χήρων που αναζητούν έναν πατέρα για το παιδί τους. 

Οι γνώμες για την καμπάνια της Αλ Αλί διίστανται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.  Ορισμένοι αναφέρουν ότι η εκλογή της αποτελεί την καλύτερη επιλογή για τη χώρα, ενώ άλλοι την επικρίνουν ότι με αυτό τον τρόπο προσβάλλει τις γυναίκες. 

Η πολυγαμία είναι νόμιμη στα ΗΑΕ, αν και ασυνήθιστη. Ένας μουσουλμάνος πολίτης της χώρας μπορεί να έχει έως και τέσσερις συζύγους, υπό τον όρο ότι μπορεί να προσφέρει ίση υποστήριξη και φροντίδα σε όλες. 

Συχνά αποτελεί πρόσκαιρη λύση για τις οικονομικές ανισότητες και την πτώση του πληθυσμού, συνήθως σε συνδυασμό με την εσφαλμένη αντίληψη ότι υπάρχουν περισσότερες γυναίκες από ότι άνδρες στη χώρα. Το 2018, το κράτος πρότεινε την επέκταση των επιδομάτων στέγασης και των δανείων σε άνδρες που πήραν μαζί τους και τις δεύτερες συζύγους τους. 

Αλλά, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων που προέρχονται από άλλες χψώρες, οι γυναίκες αποτελούν λιγότερο από το ένα τρίτο του πληθυσμού των ΗΑΕ. Χάρη στον αυστηρό έλεγχο των γεννήσεων, το αυξανόμενο κόστος ζωής και τα υψηλότερα ποσοστά εκπαίδευσης και απασχόλησης για τις γυναίκες, ο δείκτης γονιμότητας μειώθηκε από 6,6 γεννήσεις στις αρχές της δεκαετίας του 1970 σε 1,8 το 2015.

 

Πηγή: Newsweek 

 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.