Header Ads

Πέθανε σε ηλικία 75 ετών o Ρικ Όκασεκ, τραγουδιστής των The Cars

Ο Ρικ Όκασεκ, τραγουδιστής, κιθαρίστας και frontman των The Cars- η χαρακτηριστική φωνή και το παρουσιαστικό του οποίου επηρέασαν μια εποχή της ροκ με επιτυχίες όπως το «Just What I Needed»- βρέθηκε νεκρός το απόγευμα της Κυριακής στο διαμέρισμά του στο Μανχάταν.

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης ανέφερε πως αστυνομικοί βρήκαν τον 75χρονο Όκασεκ κατά τις 4 μμ, μετά από κλήση στο 911. Όπως είπαν, δεν υπήρχαν ενδείξεις εγκλήματος και ο ιατροδικαστής πρόκειται να εξακριβώσει τον λόγο θανάτου.

Ο θάνατός του έλαβε χώρα έναν χρόνο αφού οι The Cars μπήκαν στο Rock&Roll Hall of Fame και ύστερα από ανακοίνωση από το μοντέλο Πολίνα Πορίτσκοβα στα social media πως η ίδια και ο Όκασεκ χώρισαν μετά από 28 χρόνια γάμου. Το ζευγάρι είχε πρωτοσυναντηθεί ενώ γύριζε το βιντεοκλίπ για το «Drive», άλλη μια επιτυχία των The Cars.

 

 

Ο Όκασεκ, που τραγουδούσε, έπαιζε κιθάρα και έγραφε τα περισσότερα από τα τραγούδια της μπάντας, και ο Μπέντζαμιν Ορ, που έπαιζε μπάσο και τραγουδούσε επίσης, ήταν πρώην χίπις που δημιούργησαν τους The Cars στη Βοστώνη το 1976. Ήταν μια δεκαετία μεγαλύτεροι από τους περισσότερους άλλους ρόκερ, αλλά έγιναν μια από τις εμβληματικότερες αμερικανικές μπάντες των τελών της δεκαετίας του 1970 και της δεκαετίας του 1980 με τη μείξη του new wave, της ποπ της δεκαετίας του 1960 και της λάμψης της δεκαετίας του 1970.

Η Μπάντα διαλύθηκε το 1988, αλλά η επιρροή τους ήταν αισθητή τη δεκαετία του 1990 και μετά από αυτήν. Ο Κερτ Κομπέιν και οι Nirvana έπαιξαν το «My Best Friend’s Girl» στην τελευταία τους συναυλία το 1994 και ο Όκασεκ έκανε παραγωγή σε δίσκους νεότερων συγκροτημάτων, όπως οι Weezer, No Doubt και Bad Religion.

Οι The Cars μπήκαν στο Rock&Roll Hall of Fame το 2018, αφού ήταν υποψήφιοι δύο φορές στο παρελθόν. Κατά την τελετή, ο Όκασεκ αναφέρθηκε στον Ορ, που πέθανε το 2000 από καρκίνο στο πάγκρεας. «Είναι περίεργο να είμαι εδώ χωρίς αυτόν» είχε πει.

 

 

Ανακοινώνοντας τον χωρισμό τους πέρυσι, η Πορίτσκοβα είχε πει πως η οικογένειά τους είναι «ένα καλοφτιαγμένο αυτοκίνητο». Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, «σαν ποδήλατο, ο σύζυγός μου και εγώ δεν ποδηλατούμε πλέον συγχρονισμένα». Ο Όκασεκ είχε έξι γιους, δύο από τον καθένα από τους τρεις γάμους του.

Ο ίδιος μεγάλωσε στη Βαλτιμόρη και η οικογένειά του μετακόμισε στο Κλίβελαντ όταν ήταν έφηβος. Αφού τελείωσε το λύκειο πέρασε από το Antioch College και το Bowling Green State University στα μέσα της δεκαετίας του 1960 πριν εγκαταλείψει τις σπουδές του για τη μουσική.

Associated Press / HuffPost Greece
Από το Blogger.