Header Ads

Πλακιωτάκης: Δεν έχουμε αίτημα κατάπλου του ιρανικού τάνκερ

Η χώρα μας δεν έχει λάβει επίσημο αίτημα κατάπλου του ιρανικού δεξαμενοπλοίου Andrian Darya 1 (πρώην Grace 1) που αφέθηκε ελεύθερο από το Γιβραλτάρ, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης σημείωσε ότι οι ελληνικές αρχές παρακολουθούν επισταμένα την πορεία του πλοίου κι ότι το γραφείο του βρίσκεται σε τακτική επικοινωνία με το υπουργείο Εξωτερικών.

H Ουάσινγκτον χαρακτήρισε την απελευθέρωση του σκάφους «ατυχή» και προειδοποίησε την Ελλάδα και άλλες μεσογειακές χώρες να μην του παρέχουν βοήθεια. Η Τεχεράνη υποστήριξε πως οποιαδήποτε κίνηση από τις ΗΠΑ για κατάληψη του σκάφους θα έχει «σοβαρές συνέπειες».

«Είναι ατυχές το ότι συνέβη αυτό» είπε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο, στο Fox News για την απελευθέρωση του σκάφους, προσθέτοντας πως, αν το Ιράν καταφέρει να έχει κέρδη από το φορτίο του τάνκερ, οι επίλεκτες δυνάμεις των Φρουρών της Επανάστασης θα έχουν «περισσότερα χρήματα, περισσότερο πλούτο, περισσότερους πόρους για να συνεχίσουν την εκστρατεία τρομοκρατίας τους».

Αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είπε πως η Ουάσινγκτον ενημέρωση την Αθήνα για την «ισχυρή της θέση», καθώς και όλα τα λιμάνια της Μεσογείου ως προς την εξυπηρέτηση του δεξαμενοπλοίου. Όπως σημείωσε, η παροχή συνδρομής στο σκάφος θα θεωρούνταν παροχή στήριξης σε τρομοκρατική οργάνωση.

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.