Header Ads

Σοβαρές καταγγελίες του εισαγγελέα Ι.Αγγελή για τη Novartis - Εμπλέκει μέλος της κυβέρνησης

Σωρεία παραβάσεων στις έρευνες για την Novartis, άσκηση ποινικών διώξεων με διαδικασίες «fast track», ακόμη και εμπλοκή στελέχους της κυβέρνησης στην υπόθεση καταγγέλλει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής, σε μακροσκελή ανακοίνωσή του.

Ο κ. Αγγελής ο οποίος ήταν επόπτης και συντονιστής της Εισαγγελίας Διαφθοράς αλλά παραιτήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο και τώρα ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη, διευκρινίζει πως είχε ενημερώσει εγκαίρως τόσο τον υπουργό Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου, όσο και την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, για «τον δικονομικώς στραβό δρόμο», που είχε λάβει η ανακριτική πορεία της υπόθεσης Novartis.

Αίσθηση προκαλεί η αναφορά του σε πρόσωπο με το ψευδώνυμο «Ρασπούτιν», το οποίο - όπως λέει - είναι μέλος της κυβέρνησης και έχει την δυνατότητα να διορίζει «παιδιά και νύφες» ατόμων που βρίσκονται στις ανώτερες βαθμίδες της δικαιοσύνης, «ενδεχομένως δε και ατόμων της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου».

Σύμφωνα με τον αρεοπαγίτη εισαγγελέα, ο «Ρασπούτιν» ήταν αυτός που ενορχήστρωσε την προσπάθεια δημιουργίας σκευωρίας εναντίον μου και «αποδόμησης» της προσωπικότητάς του από φιλικά του ΜΜΕ,

«Σημειωτέον δε ότι στον χώρο της ανώτατης δικαιοσύνης, όλοι γνωρίζουν ποιος κρύπτεται πίσω από το όνομα Ρασπούτιν, πλην όμως φοβούνται να τον κατονομάσουν για ευνόητους λόγους» υποστηρίζει, μεταξύ άλλων.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Αγγελής εκφράζει, επίσης, απορίες γιατί οι δύο αναφορές του προς την Ξένη Δημητρίου παρέμειναν από τον περασμένο Ιανουάριο στο συρτάρι της.

Στην Ελένη Τουλουπάκη ο κ. Αγγελής, καταλογίζει δικονομικές παραβάσεις και επιδίωξη άσκησης ποινικής δίωξης τύπου «όπως- όπως - τύπου fast track», σημειώνοντας ότι προέβη σε «δημιουργία απόλυτων ακυροτήτων» με τη λήψη ενόρκων καταθέσεων, ως μη έδει, αφού στη συνέχεια η ίδια θα επικύρωνε ως επόπτης τις δικές της δικονομικές ενέργειες «ως υφισταμένη του εαυτού της» και για «προειλημμένη απόφαση» για άσκηση ποινική δίωξης τύπου ”όπως- όπως- τύπου fast track”, χωρίς την προηγούμενη τήρηση του άρθρου 239 ΚΠΔ».

Παράλληλα ο κ. Αγγελής, στην ανακοίνωσή του απαντώντας στην αναφορά της κ. Τουλουπάκη περί αντιγραφής αρχείων από τον υπολογιστή της Εισαγγελίας Διαφθοράς επισημαίνει ότι αυτό έγινε με την έγκριση της κ. Δημητρίου. Υπογραμμίζει συγκεκριμένα ο κ. Αγγελής: ««Πράγματι αντέγραψα το Αρχείο της ”Εισαγγελίας Διαφθοράς”, με την έγκριση όμως και εν γνώσει της κας Εισαγγελέως Αρείου Πάγου. Τούτο αποφασίστηκε, προκειμένου ”να βρεθεί άκρη στο αλλαλούμ”, που επικρατούσε στην Εισαγγελία Διαφθοράς και ύστερα από συγκεκριμένες αντιφάσεις της διευθύνουσας αυτήν, σε συγκεκριμένες υποθέσεις (για τις οποίες φυσικά και θα καταθέσω ενόρκως)».

Τέλος, καλεί να καταθέσει για την υπόθεση η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο υπουργός Μιχάλης Καλογήρου και οι εισαγγελείς Διαφθοράς.

Διαψεύδει ο υπουργός Δικαιοσύνης 

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου σε δήλωσή του αρνείται ότι είχε ενημερωθεί από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τέως επόπτη και συντονιστή της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ιωάννη Αγγελή για τα διαδραματιζόμενα στην υπόθεση της Novartis και λέει ότι ο κ. Αγγελής του ανάφερε απλώς την «προσωπική του νομική άποψη σχετικά με τη μελλοντική συγχώνευση των ειδικών εισαγγελιών».

Σε δήλωσή του ο κ. Καλογήρου διευκρινίζει ότι έχει «ήδη από την αρχή της θητείας μου επιλέξει να μην τοποθετούμαι ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο εμπλέκομαι σε αξιολογήσεις σχετικά με τη δικονομική μεταχείριση οποιασδήποτε υπόθεσης» και συνεχίζει:

«Oσον αφορά τα διαλαμβανόμενα στην επιστολή τού κ. Αγγελή τα μόνα ζητήματα που μου είχε θέσει ήταν η άποψή του σε σχέση με δημοσιεύματα, καθώς και η προσωπική του νομική άποψη σχετικά με τη μελλοντική συγχώνευση των ειδικών εισαγγελιών. Οποιαδήποτε άλλωστε ενημέρωσή μου, επιτρέπω να αφορά μόνο αντικείμενα που εμπίπτουν στα καθήκοντά μου, προκαλώντας πάντοτε ακόλουθα τη νόμιμα προβλεπόμενη διαδικασία».

(με πληροφορίες απο ΑΠΕ)

 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.