Header Ads

Η νέα εφαρμογή του Facebook που θα πληρώνει χρήστες για τα δεδομένα τους

Μια νέα εφαρμογή του Facebook θα επιτρέπει στους χρήστες να πουλάνε στην εταιρεία τα δεδομένα τους σχετικά με τον τρόπο χρήσης των εφαρμογών των ανταγωνιστών τους.

Η εταιρεία του Μαρκ Ζάκερμπεργκ ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η εφαρμογή με την ονομασία Study θα μεταδίδει δεδομένα στο Facebook αναφορικά με τις εφαρμογές που έχουν εγκατεστημένες οι χρήστες, καθώς και τις λειτουργίες που χρησιμοποιούν και τον χρόνο που σπαταλούν σε αυτές.

Το Study έρχεται καθώς η Apple διέκοψε παρόμοιες εφαρμογές του Facebook που πληρώνουν τους χρήστες ως 13 ετών για εκτενείς πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του τηλεφώνου τους. Το Facebook επιχειρεί να εμφανίζεται πιο διαφανές όσον αφορά τις αναζητήσεις του για τα δεδομένα χρηστών, αν και ούτε αυτή τη φορά η υπηρεσία δεν προσφέρεται μέσω της Apple, η οποία απαγορεύει τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τις άλλες εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες στη συσκευή ενός χρήστη για σκοπούς ανάλυσης η διαφήμισης

Μόνο χρήστες ηλικίας 18 ετών και άνω θα δικαιούνται να συμμετάσχουν στη συλλογή δεδομένων του Study, ανέφερε η εταιρεία. Το Facebook δεν αναφέρει το ποσό που θα πληρώνει τους χρήστες για την χρήση της εφαρμογής, αλλά μια προηγούμενη υπηρεσία συλλογής δεδομένων προσέφερε σε άτομα ηλικίας 13-35 ετών έως και 20 δολάρια μηνιάτικο.

Οι εμπειρογνώμονες σε θέματα ιδιωτικής ζωής λένε ότι κίνητρο για την πώληση δεδομένων περιπλέκει το ζήτημα της συγκατάθεσης.

Πηγή: Guardian 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.