Header Ads

Βρετανία: Τζόνσον εναντίον Γκόουβ και Χαντ για την ηγεσία των Συντηρητικών

Αδιαφιλονίκητο φαβορί για την αντικατάσταση της Τερέζα Μέι στην ηγεσία των Συντηρητικών της Μεγάλης Βρετανίας και την ηγεσία της χώρας φαντάζει ο Μπόρις Τζόνσον μετά και τη νέα θριαμβεύτική του επικράτηση στην 4η κατά σειρά ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου αρχηγού των Τόρις.

Αντίπαλοι του στην κούρσα της διαδοχής είναι οι Μάικλ Γκόουβ και Τζέρεμι Χαντ, που συμπληρώνουν την τελική τριάδα. Εκτός συνέχειας έμεινε ο Σάζιντ Τζάβιντ, μετά το αποτέλεσμα της νέας κάπλης που στήθηκε το πρωί της Πέμπτης.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας:

Μπόρις Τζόνσον 157

Μάικλ Γκόουβ 61

Τζέρεμι Χαντ 59

Σάζιντ Τζάβιντ 34

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γκόουβ κατάφερε για πρώτη φορά να περάσει στη δεύτερη θέση, προσπερνώντας τον Χαντ για δύο ψήφους.

Οπως και στις τρεις προηγούμενες αναμετρήσεις, στη διαδικασία συμμετείχαν και οι 313 βουλευτές των Τόρις, όμως αυτή τη φορά δύο εξ αυτών επέλεξαν να μην ψηφίσουν κανέναν εκ των υποψηφίων.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει η δεύτερη ψηφοφορία, από την οποία θα γίνει γνωστό ποιοι θα είναι οι δύο φιναλίστ που θα διεκδικήσουν τον επόμενο μήνα τις ψήφους των περίπου 160.000 μελών του κόμματος από όλη την επικράτεια.

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.