Header Ads

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία»

Ο Πρόεδρος της ΝΔ από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται και λίγο πριν συναντήσει την Άνγκελα Μέρκελ και τον Μάνφρεντ Βέμπερ – οι συναντήσεις θα είναι διαδοχικές- αναφέρθηκε στην στάση της Τουρκίας.

Όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην Ανατολική Μεσόγειο, η Τουρκία παραβιάζει βάναυσα το Διεθνές Δίκαιο, καταπατώντας τα κυριαρχικά δικαιώματα που συνδέονται με την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας και επεσήμανε την ανάγκη αυτές οι προκλήσεις να αντιμετωπιστούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο. «Αν συνεχιστούν, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία. Είναι η ώρα για πράξεις, όχι μόνο για λόγια», ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στις εθνικές εκλογές υποστήριξε ότι οι Έλληνες πολίτες είναι έτοιμοι για μία μεγάλη πολιτική αλλαγή, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη για μία κυβέρνηση που θα φέρει περισσότερες επενδύσεις, καλύτερες δουλειές, λιγότερους φόρους και υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, «η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στις προκλήσεις και να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές κεφαλαίου».

 Σε ερώτηση που δέχθηκε για τον Μάνφρεντ Βέμπερ, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ υποστηρίζει την υποψηφιότητα του για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.  Όπως ανέφερε, το ΕΛΚ είναι η μεγαλύτερη κοινοβουλευτική ομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο και η άποψη του είναι ότι ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πρέπει να προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ο. «Ο κ. Βέμπερ, τον οποίον στήριξα προσωπικά, επελέγη από το Ευρωπαϊκο Λαϊκό Κόμμα, μέσα από ένα ανοιχτό δημοκρατικό συνέδριο, και εναπόκειται στο ΕΛΚ να καθορίσει ποιος θα είναι ο υποψήφιος για τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής», ήταν η θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πάνος Τουμάσης
Από το Blogger.