Header Ads

Ενα ντιμπέιτ με Μητσοτάκη κι ένα με όλους τους αρχηγούς θέλει ο Τσίπρας

Τουλάχιστον δύο ντιμπέιτ, ένα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ένα με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, επιδιώκει ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ. Το θέμα της διεξαγωγής τηλεμαχίας θα απασχολήσει και την αρμόδια διακομματική επιτροπή.
Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη ΝΔ ότι θέλει να ακυρώσει τις 4.500 προσλήψεις καθηγητών και προσωπικού στην Ειδική Αγωγή, επισημαίνοντας ότι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης άφησε ανοιχτό το θέμα. 
Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζουν ότι η θέση του κόμματος και για τη διεξαγωγή της τηλεμαχίας με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών είναι καθαρή και υπενθυμίζουν τις απαντήσεις που έχει δώσει τις τελευταίες ημέρες η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου.
«Εμείς είμαστε ανοιχτοί για οποιοδήποτε ντιμπέιτ, προφανώς και θα προχωρήσουμε στο ντημπέιτ με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό, αλλά επιμένουμε ότι θα πρέπει να υπάρχει ένα ντιμπέτ μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών οι οποίοι διεκδικούν την πρωθυπουργία της χώρας, να ξεκαθαριστούν προγραμματικά ζητήματα και να φανεί το πόσο διαφορετικά είναι τα δύο πολιτικά σχέδια, το διλημματικό δηλαδή ζήτημα προκειμένου να λάβει και ο λαός τις καθαρές του αποφάσεις. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κρύβεται κάποιος, εκτός εάν έχει κάποιο σχέδιο το οποίο δεν θέλει να μαρτυρήσει με ειλικρίνεια στον ελληνικό λαό», έχει πει την Πέμπτη η Εφ,. Αχτσιόγλου σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο “NEWS24/7”.
Και την Κυριακή, 9 Ιουνίου, μιλώντας στο ΑΠΕ, η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος είχε τονίσει πως: «η θέση ότι ένα ντιμπέιτ ανάμεσα στους δύο υποψήφιους πρωθυπουργούς αποτελεί επιλογή πόλωσης είναι κατά τη γνώμη μου μία αστεία δικαιολογία που μετέρχεται η ΝΔ για να αποφύγει την προγραμματική αντιπαράθεση. Όταν μάλιστα μία τέτοια συζήτηση χαρακτηρίζεται ως ”ροντέο”, τότε επιβεβαιώνεται ότι η ΝΔ όχι μόνο αποφεύγει αλλά μάλλον φοβάται την προγραμματική αντιπαράθεση. Αν τα παραπάνω δεν ισχύουν, δεν έχει κανένα λόγο ο κ. Μητσοτάκης να μην θέλει τη σύγκριση των προγραμμάτων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και την προγραμματική αντιπαράθεση με τον πρωθυπουργό. Όσον αφορά στο ντιμπέιτ με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών προφανώς ο πρωθυπουργός θα προσέλθει και πιστεύω ότι η συζήτηση σε αυτό θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη και ενδιαφέρουσα. Δεν νομίζω όμως ότι ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να κρυφτεί πίσω από αυτή την καθιερωμένη και καθόλα χρήσιμη διαδικασία, για να αποφύγει το ντιμπέιτ με τον πρωθυπουργό».

«Η ΝΔ θα ακυρώσει τις προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή»

Όσον αφορά τις προσλήψεις στην εκπαίδευση και την ειδική αγωγή ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει «ο Κ. Μητσοτάκης θέλει να ακυρώσει τους διορισμούς». Αφορμή για την παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν «η άρνηση του αντιπροέδρου της ΝΔ Κ. Χατζηδάκη, σε χτεσινή του παρέμβαση στο Blue Sky, να δεσμευτεί για τους  15.000 διορισμούς στην εκπαίδευση, συμπεριλαμβανομένων των 4.500 διορισμών στην Ειδική Αγωγή». 
«Είναι αποκαλυπτική των προθέσεων της ΝΔ για ισοπέδωση της δημόσιας παιδείας», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει ότι «στο μνημονιακό πρόγραμμα Μητσοτάκη, η εκπαίδευση και η ειδική αγωγή βρίσκονται στο στόχαστρο μιας συνολικής επίθεσης ενάντια στο κοινωνικό κράτος και τα δημόσια αγαθά.  Η εμμονή της ΝΔ στον μνημονιακό κανόνα του 1: 5 για τις προσλήψεις στο δημόσιο τομέα και η πρόθεσή της για εκχώρηση τομέων του δημοσίου στους ιδιώτες είναι καταστροφική για την κοινωνία και ωφέλιμη μόνο για συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα».
Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά από τον Κ. Μητσοτάκη να αποσαφηνίσει την θέση του κόμματός του  «και να δώσει καθαρές απαντήσεις τόσο στους 43.000 εκπαιδευτικούς που έχουν κάνει αιτήσεις μέσω ΑΣΕΠ, όσο και στους γονείς και τους μαθητές».

Κώστας Πουλακίδας / HuffPost Greece
Από το Blogger.