Header Ads

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ξεκινούν οι απολογίες των κατηγορουμένων

Αρχίζουν σήμερα Πέμπτη 20 Ιουνίου οι απολογίες των κατηγορουμένων στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, με τη διαδικασία να βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία, με την ολοκλήρωση της εξέτασης του τελευταίου μάρτυρα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του dikastiko.gr, μετά  την ολοκλήρωση της κατάθεσης και του τελευταίου μάρτυρα, στην τελευταία συνεδρίαση, η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη κήρυξε την έναρξη των απολογιών για σήμερα, Πέμπτη.

Ζήτησε μάλιστα να προσέλθουν για να καθίσουν στο εδώλιο οι 18 κατηγορούμενοι για την εν ψυχρώ δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα, τη νύχτα της 17ης  Σεπτεμβρίου του 2013, οι οποίοι θα είναι οι πρώτοι που, κατ’ αλφαβητική σειρά,  θα ανοίξουν τον «κύκλο» των απολογιών.

Στο εδώλιο και οι 18 για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Έτσι, στο δικαστήριο θα πρέπει να προσέλθει  και ο καθ’ ομολογία δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, μέλος της Χρυσής Αυγής με ενεργό ρόλο στην Τοπική της Νίκαιας.

Για άμεση συνέργεια στη δολοφονία του 34χρονου θα απολογηθεί ο Ιωάννης Καζαντζόγλου επίσης στέλεχος της Τοπικής Νίκαιας ενώ για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία οι κατηγορούμενοι:

Ιωάννης Άγγος, Αναστάσιος -Μάριος Αναδιώτης, Γεώργιος Δήμου, Ελπιδοφόρος Καλαρίτης, Ιωάννης Βασίλειος Κομιανός, Κωνσταντίνος Κορκοβίλης, Αναστάσιος Μιχάλαρος, Γεώργιος Πατέλης γραμματέας της ΤΟ Νίκαιας, πυρηνάρχης της οργάνωσης, Σταύρος Σαντοριναίος, Γεώργιος Σκάλκος, Γέωργιος Σταμπέλος, Γεώργιος -Χρήστος Τσακανίκας, Λέων Τσαλίκης, Αθανάσιος και Νικόλαος Τσόρβας και Αριστοτέλης Χρυσαφίτης.

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα η οποία στάθηκε η «αφορμή» για να ξετυλίξουν οι  δικαστικές αρχές το κουβάρι της έκνομων ενεργειών και βίαιων επιθέσεων από μέλη της Χρυσής Αυγής, έφερε στο εδώλιο του κατηγορουμένου συνολικά 68 άτομα για βαρύτατα αδικήματα. Ανάμεσα σ’ αυτά, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης που αντιμετωπίζουν 65 κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων 18 νυν και πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Μετά το Σεπτέμβριο οι απολογίες των βουλευτών και του αρχηγού

Η διαδικασία των απολογιών πάντως εκτιμάται ότι θα διαρκέσει και μετά τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου. Έτσι, λαμβανομένης υπόψη της διακοπής των συνεδριάσεων λόγω καλοκαιριού, οι απολογίες των βουλευτών αλλά και του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, τοποθετούνται χρονικά, από το Σεπτέμβριο, με την έναρξη δηλ. του νέου δικαστικού έτους.

Η ετυμηγορία πιθανότατα στις αρχές του 2020

Από την στιγμή ωστόσο που θα ολοκληρωθούν οι απολογίες των κατηγορουμένων  μέχρι την ημέρα της έκδοσης της απόφασης του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου ο δρόμος υπολογίζεται ότι θα είναι μακρύς ενώ  η ετυμηγορία του δικαστηρίου πιθανολογείται ότι θα ανακοινωθεί  στα τέλη του έτους ή στις αρχές του 2020.

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.