Header Ads

ΗΠΑ: Ρατσιστική επίθεση από εργαζόμενη της United Airlines σε επιβάτη

Μία εργαζόμενη της αεροπορικής εταιρείας United κατηγορείται πως έκανε λεκτική επίθεση σε μία αφροαμερικανίδα επιβάτη με βαρύτατους, ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς., αφού χρησιμοποίησε εκφράσεις, όπως «πιθήκι» και «πιθήκι που λάμπει».

Η Καρμέλα Ντάβανο κατηγορείται για «παράπτωμα για άτακτη συμπεριφορά», ύστερα από τις απρεπείς εκφράσεις εις βάρος της Κάσιλι Χιούζ το Νοέμβριο του. 2019.

Η ηλικίας 31 ετών Χιούζ, επέστρεφε στο σπίτι της στο Χιούστον, ύστερα από επαγγελματικό ταξίδι  στο Μίσιγκαν. Σύμφωνα με την εφημερίδα Independent, στο διεθνές αεροδρόμιο Τζωρτζ Μπούς, και πιο συγκεκριμένα στον τερματικό σταθμό της Unιted Airlines, η Χιουζ, πλησίασε το γραφείο της Ντάβανο με σκοπό να πληροφορηθεί για ενδεχόμενο επιστροφής χρημάτων στο εισιτήριο της.

«Αρχισε να ουρλιάζει και να με αποκαλεί πιθήκι», ήταν η δήλωση της στην εφημερίδα The New York Times.

Η γνωστή ηθοποιός αναγκάστηκε να καλέσει την αστυνομία αφού κανείς από τους εργαζόμενους της αεροπορικής εταιρείας δεν έδειχνε διάθεση να την βοηθήσει στην δύσκολη αυτή στιγμή.

Η αστυνομία του Χιούστον αφού προσπάθησε να ηρεμήσει την Κάσιλι Χιούζ από το σοκ που είχε υποστεί, παρέδωσε κλήση για βλαπτική και καταχρηστική γλώσσα σε δημόσιο χώρο στην Καρμέλα Ντάβανο, αφού δύο μάρτυρες επιβεβαίωσαν το όλο περιστατικό. 

Η αεροπορική εταιρεία United Airlines έθεσε σε άμεση αργία την εργαζόμενη της, και σκοπός της είναι η άμεση ολοκλήρωση της διοικητικής εξέτασης. Πιο συγκεκριμένα η United Airlines, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει, «Με την ολοκλήρωση της έρευνας, θα πάρουμε όλα τα αναγκαία διορθωτικά μέτρα, συμπεριλαμβανομένου και της απόλυσης».

Δεν είναι η πρώτη φορά που περιστατικό ρατσιστικής συμπεριφοράς λαμβάνει χώρα σε αεροπορική εταιρεία, καθώς στο παρελθόν παρόμοια περιστατικά είχαν παρουσιαστεί σε μία άλλη αμερικάνικη αεροπορική εταιρεία, την American Airlines.

Πηγή: Independent, The New York Times

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.