Header Ads

Σαουδική Αραβία: Η Uber δίνει τη δυνατότητα στις γυναίκες οδηγούς να αποκλείουν τους άνδρες επιβάτες

Οι γυναίκες οδηγοί της Uber στη Σαουδική Αραβία θα έχουν πλέον τη δυνατότητα μέσω μιας ειδικής εφαρμογής να εμποδίζουν τους άνδρες να τις καλούν για μια κούρσα.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Business Insider, το app ονομάζεται «Women Preferred View», τέθηκε σε εφαρμογή τον Απρίλιο ενώ δίνει τη δυνατότητα στις γυναίκες να επιλέγουν τους επιβάτες που βρίσκονται κοντά ανάλογα με το φύλο τους.

Η Uber ανέπτυξε το χαρακτηριστικό γνώρισμα όταν διαπίστωσε πως το 74% των γυναικών που οδηγούσαν κάποιο όχημα της δεν ήθελαν να έχουν άνδρα επιβάτη.

Υπενθυμίζεται πως οι γυναίκες απέκτησαν το δικαίωμα να οδηγούν στους δρόμους της Σαουδικής Αραβίας τον Ιούνιο του 2018 και έκτοτε 2.000 απ′ αυτές έχουν κάνει εγγραφή στην πλατφόρμα μεταφοράς.

Η νέα εφαρμογή εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια της επιχείρησης να προσελκύσει όλο και περισσότερες γυναίκες που εργάζονται ως οδηγοί στη Σαουδική Αραβία.

Όπως άλλωστε έχει προκύψει και από σχετική έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2018, το 31% των γυναικών δήλωσαν ότι ενδιαφέρονται να συνεργαστούν με την Uber στο μέλλον.

Το ίδιο έτος υπεύθυνος της εταιρείας είχε σημειώσει: «Θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα στις γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας να πετύχουν τις οικονομικές τους φιλοδοξίες, όπως ακριβώς κάναμε και σε ολόκληρο τον κόσμο, χωρίς περιορισμούς».

Ο Τίνο Γουέικντ, διευθυντής της Uber στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική δήλωσε σε τοπική εφημερίδα: «Πήραμε την πρωτοβουλία να δημιουργήσουμε το app μετά από μηνύματα που λάβαμε από γυναίκες οδηγούς. Το νέο αυτό χαρακτηριστικό θα ανοίξει νέες πόρτες και ευκαιρίες για όλες τις γυναίκες που συνεργάζονται μαζί μας. Και είναι μόνο η αρχή, αφού προτεραιότητά μας είναι να διασφαλίζουμε πως ό,τι γίνεται είναι προς το συμφέρον των συνεργατών μας».

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.