Header Ads

Ποιός είναι ο «Skinny» που υποδέχεται τους ταξιδιώτες στο αεροδρόμιο Χίθροου

Ο παράξενος (όσο και υπέργηρος) αυτός ταξιδιώτης «προσγειώθηκε» στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου και πιο συγκεκριμένα, στο check-in του Terminal 5, στις 3 Απριλίου, με σκοπό να παραμείνει δύο μήνες, έως τις 3 Ιουνίου.

Οι ταξιδιώτες που φτάνουν στην αίθουσα αναχώρησης δεν μπορούν παρά να σταθούν και να σηκώσουν το κεφάλι για να περιεργαστούν τον «Skinny», ο οποίος με ύψος 13 μέτρα (και ηλικία 155 εκατ. ετών), ούτως ή άλλως, κυριαρχεί στον χώρο. 

Πρόκειται για εξάδελφο ενός δεινόσαυρου διπλόδοκου, που ανακάλυψαν ερευνητές στο Γουαϊόμινγκ των ΗΠΑ το 2012. Οι διπλόδοκοι έζησαν κατά την Ιουρασική περίοδο, το ύψος τους έφτανε μέχρι και τα τριάντα μέτρα και ήταν χορτοφάγοι, έτρωγαν φτέρες και δέντρα. 

Μετά το Χίθροου ο «Skinny» θα βγει σε δημοπρασία από τον οίκο Aguttes στο Παρίσι (εκτιμώμενη τιμή 2,6 εκατ. δολάρια).

Αλλά μέχρι να έρθει εκείνη η ώρα, θα έχει συναντηθεί και μάλιστα, εκτός του αναμενόμενου μουσειακού περιβάλλοντος, με περίπου 1 εκατ. ταξιδιώτες από όλον τον κόσμο. Άλλωστε, το μήνυμα στο βάθρο όπου στέκεται η βάση από ανοξείδωτο χάλυβα με τον σκελετό είναι «Πείτε γειά στον ’Skinny’». 

Το αξιοσημείωτο με τον «Skinny» είναι ότι σε αρκετά σημεία του σκελετού διακρίνονται τα «αποτυπώματα» του δέρματος του. 

Εάν δε, αναρωτιέται κανείς ποιός συλλέκτης ενδιαφέρεται να προσθέσει στη συλλογή του έναν δεινόσαυρο, η απάντηση είναι αρκετοί.

Η πώληση στην τιμή - ρεκόρ των 8,4 εκατ. δολαρίων ενός τυραννόσαυρου ρεξ -την επονομαζόμενη «Σου»- σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s το 1997, άλλαξε τα δεδομένα. 

Όπως εξηγεί ο ειδικός στη Φυσική Ιστορία και σύμβουλος του οίκου Aguttes, Eric Mickeler «πρόκειται για ισχυρά σύμβολα που λειτουργούν ως memento mori* και μας υπενθυμίζουν τη μοίρα όλων των ειδών στο πέρασμα του χρόνου». 

Ο οίκος Aguttes έχει πάει ένα βήμα παραπέρα το μάρκετινγκ του «τζουράσικ παρκ» εγκαθιστώντας τεραστίων διαστάσεων σκελετούς σε δημόσιους χώρους, όπως είχε κάνει πριν από έναν χρόνο στο Παρίσι, τοποθετώντας έναν σκελετό δεινοσαύρου μπροστά στον Πύργο του Άιφελ (ο οποίος τελικά πωλήθηκε 2,3 εκατ. δολάρια). 

*«θυμήσου τον θάνατο», σ.σ. φράση στα λατινικά για το εφήμερο της ζωής, που λέγεται ότι επαναλάμβανε κάποιος την ώρα της στέψης στον Ρωμαίο αυτοκράτορα ώστε να τον αποτρέψει από την αδικία και την αλαζονεία.

(Με πληροφορίες από news.artnet.com)

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.