Header Ads

Ο Φρανσουά - Ανρί Πινό και ο όμιλος LVMH δωρίζουν για την αποκατάσταση της Παναγίας των Παρισίων

Ο όμιλος LVMH και η οικογένεια Αρνό ανακοίνωσαν τη «δωρεά» 200 εκατομμυρίων ευρώ για την ανοικοδόμηση της Παναγίας των Παρισίων. «Η οικογένεια Αρνό και ο όμιλος LVMH, σε αλληλεγγύη σε αυτήν την εθνική τραγωδία, συνεργάζονται για την ανοικοδόμηση αυτού του διακεκριμένου καθεδρικού, συμβόλου της Γαλλίας, της πολιτιστικής της κληρονομιάς και της ενότητάς της», υπογραμμίζουν σε ανακοίνωσή τους.

Συγκεκριμένα ο Φρανσουά-Ανρί Πινό δήλωσε ότι δωρίζει 100 εκατομμύρια ευρώ για την ανοικοδόμηση του εμβληματικού καθεδρικού ναού της «Παναγίας των Παρισίων». 

Ο σύζυγος της ηθοποιού Σάλμα Χάγιεκ και δισεκατομμυριούχος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Κέρινγκ με φίρμες όπως η Gucci και Yves Saint Laurent, συμβάλλει μαζί με τον πατέρα του στη βοήθεια για να ξαναχτιστεί ο ναός ηλικίας 856 ετών, ένα μεγάλο μέρος του οποίου καταστράφηκε τη Δευτέρα από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε. «Ο πατέρας μου Φρανσουά Πινό κι εγώ αποφασίσαμε να δώσουμε από κοινού ένα ποσό 100 εκατομμυρίων ευρώ για να συμμετάσχουμε στην απαραίτητη προσπάθεια που γίνεται για την πλήρη αποκατάσταση της Παναγίας των Παρισίων», είπε ο 56χρονος επιχειρηματίας σε δήλωσή του στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro. 

Η Χάγιεκ εξέφρασε τη λύπη της μέσω μιας φωτογραφίας της «Παναγίας των Παρισίων» στο Instagram. «Οπως πολλοί, είμαι βαθιά σοκαρισμένη και λυπημένη που βλέπω την ομορφιά της Παναγίας των Παρισίων να μετατρέπεται σε καπνό. Σε αγαπώ Παρίσι», γράφει στα αγγλικά και γαλλικά στη λεζάντα. 

 

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.