Header Ads

Guardian: Ο Πολάκης πηγή έμπνευσης για το επόμενο βιβλίο του Νέσμπο

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κατάφερε να κινήσει το ενδιαφέρον του Τζό Νέσμπο, ο οποίος ετοιμάζεται να μεταφέρει τον χαρακτήρα του στην επόμενη περιπέτεια του Χάρι Χόλε.

Σύμφωνα με τον Guardian, που επικαλείται εκδοτικές πηγές, ο Νορβηγός συγγραφέας μεταφέρει μέρος της δράσης του υπό συγγραφή βιβλίου του στην Κρήτη και ειδικότερα στα Σφακιά, τον τόπο καταγωγής του Παύλου Πολάκη.

Ο Τζό Νέσμπο δεν καπνίζει αλλά ο Χάρι Χόλε, ο σκληροτράχηλος ντετέκτιβ που πρωταγωνιστεί στα πιό πετυχημένα βιβλία του, εκτός από αλκοολικός, είναι και μανιώδης καπνιστής.

Σύμφωνα με τον Guardian, “η περίπτωση του υπουργού Υγείας, που φωτογραφίζεται ενώ καπνίζει σε χώρους στους οποίους απαγορεύεται το κάπνισμα, κίνησε την περιέργεια του Νέσμπο”. Χάρη στον κ. Πολάκη, ο Νορβηγός συγγραφέας ανακάλυψε τα Σφακιά κι όπως αποκάλυψαν οι εκδοτικές πηγές, σκέφτεται να στείλει τον Χάρι Χόλε ένα ταξιδάκι μέχρι την Κρήτη και να τον φέρει αντιμέτωπο με τον ιδιότυπο χαρακτήρα των Σφακιανών 

Ο Τζό Νέσμπο επισκέπτεται την Ελλάδα κατά τακτά χρονικά διάστηματα και πηγαίνει για αναρρίχηση στην Κάλυμνο. Εκεί έγραψε και μέρος της 12ης περιπέτειας του Χάρι Χόλε, που θα κυκλοφορήσει τον Ιούλιο.

Η τελευταία φορά που ήρθε στην χώρα μας ήταν τον Οκτώβριο του 2017 κι εκτός από την Κάλυμνο, είχε αναρριχηθεί και στον Υμηττό.

Πηγή: Guardian

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.