Header Ads

Δάσκαλοι ανάγκαζαν παιδί με αυτισμό να φορά κίτρινο γιλέκο για να ξεχωρίζει

Νομικές διαδικασίες κινεί σε βάρος της διεύθυνσης του σχολείου στο οποίο πηγαίνει ο 7χρονος γιος της, μια αγγλίδα μητέρα αφού ανακάλυψε πως τον υποχρέωναν να φορά ένα κίτρινο φωσφορίζον γιλέκο προκειμένου οι δάσκαλοι τον ξεχωρίζουν ευκολότερα, στο πλήθος.

Ο 7χρονος Τσάρλι Λόγκαν πηγαίνει φέτος στην δεύτερη τάξη του δημοτικού Τσέρι Λέιν στο Λονδίνο και μέσα στη χρονιά οι υπεύθυνοι του σχολείου άρχισαν να του φοράνε το γιλέκο εν ώρα διαλείμματος ώστε οι καθηγητές του να μπορούν να τον ξεχωρίσουν από τους άλλους 700 μαθητές που φοιτούν σε αυτό.

H μητέρα του αγοριού, Τζοάν Λόγκαν, στη μήνυσή της κατηγορείται το σχολείο για διακρίσεις σε βάρος του γιου τους και υποστηρίζει πως δεν είχε ενημερωθεί για την απόφαση αυτή της διεύθυνσης του σχολείου. Βέβαια, η διεύθυνση από την πλευρά της δηλώνει πως η μητέρα είχε πλήρη γνώση.

«Το γιλέκο υπάρχει για περιπτώσεις ιατρικής ανάγκης. Η μητέρα είχε ενημερωθεί για αυτό από τους δασκάλους, καθώς ο γιος της είχε προκαλέσει προβλήματα με άλλα παιδιά» δήλωσε ένας δάσκαλος του σχολείου.

Η Λόγκαν όμως, σύμφωνα με τη Daily Mail, υποστηρίζει πως το έμαθε από τον γιο της, όταν μια μέρα της είπες πως στο σχολείο τον αναγκάζουν αν φορά μια «σαλιάρα». «Ήξερα ότι κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού διαλείμματος συχνά δεν του επιτρεπόταν να βγαίνει έξω επειδή έχει κατηγορηθεί ότι έβλαπτε τα άλλα παιδιά. Γνωρίζω ότι υπάρχει ένα θέμα για το οποίο το σχολείο θα πρέπει να συνεργαστεί μαζί μου».

Η μητέρα δεν μπορεί να ζητήσει χρηματική αποζημίωση από το σχολείο αλλά αισιοδοξεί πως θα κερδίσει την υπόθεση για να δώσει ένα μήνυμα στους γονείς παιδιών με αυτισμό. «Το μόνο που θέλω είναι να μην υποστεί κανένα άλλο παιδί με αυτισμό αυτό που έπαθε ο γιος μου».

Πηγη: Daily Mail 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.