Header Ads

Κωφάλαλο κορίτσι μιλάει για πρώτη φορά μετά από πρωτοποριακή χειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλο

Η Λία Άρμιτατζ, είναι ένα 7χρονο κορίτσι που γεννήθηκε κωφάλαλο. Στην ηλικία των 2, οι γονείς της αποφάσισαν να την υποβάλλουν σε πρωτοποριακή χειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλο που θα τη βοηθούσε να βρει την ακοή της.  

Η Λία, κατάφερε να νικήσει αυτόν τον αγώνα και παρά τους κινδύνους, πλέον μπορεί εδώ και 5 χρόνια να ακούει. Ένα όνειρο, που ποτέ δεν φανταζόταν πως θα ζούσε.

«Όταν γεννήθηκε, ο γιατροί μας είπαν πως θα μπορούσαμε να βάλουμε μια βόμβα πίσω από το αυτί της και δεν θα το καταλάβαινε καν αν έσκαγε».

Η μικρή Λία, γεννήθηκε χωρίς νεύρο ακοής, πράγμα που σημαίνει πως ακόμα και βοηθήματα ακοής ή κοχλιακά εμφυτεύματα δεν θα μπορούσαν να την βοηθήσουν.

Δεν υπήρχε καμία ελπίδα να μιλήσει ποτέ στην ζωή της. Έτσι, οι γονείς της αποφάσισαν να το ρισκάρουν και να αγωνιστούν ώστε η Λία να είναι το πρώτο παιδί στην Βρετανία που θα υποβληθεί σε περίπλοκη χειρουργική επέμβαση για  να αποκτήσει μόσχευμα ακοής.

Έχουν περάσει πέντε χρόνια από τότε και η πρόοδό της είναι πολύ καλύτερη από το αναμενόμενο.

Σίγα σιγά άρχισε να αντιδρά σε μικρούς ήχους, όπως όταν κλείνει μια πόρτα και σταδιακά άρχισε να κατανοεί και να ξεχωρίζει τους ήχους μεταξύ τους και να καταλαβαίνει τι είναι αυτό που ακούει.

Πλέον, μετά από τόσες λογοθεραπείες και τακτικές ομιλίες μπορεί να μιμείται τα λόγια των γονιών της, να φτιάχνει ολόκληρες προτάσεις, να τραγουδάει και να μπορεί να ακούει μια φωνή και μέσα από ένα τηλέφωνο.

Οι γονείς της, δεν θα μπορούσαν να ήταν πιο χαρούμενοι ακούγοντας την φωνή της μέσα στο σπίτι. Κάτι που δεν φανταζόντουσαν ποτέ πως θα συμβεί.

«Το «σε αγαπώ μπαμπά» είναι ίσως η καλύτερη φράση που έχω ακούσει ποτέ στην ζωή μου», λέει ο πατέρας της.

Πηγή: BBC

 
Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.