Header Ads

Ινδονησία: Το πλήθος αποθέωσε το δημόσιο μαστίγωμα γυναίκας που έκανε σεξ πριν το γάμο

Το δημόσιο μαστίγωμα μιας γυναίκας που τιμωρήθηκε γιατί έκανε σεξ εκτός γάμου ήταν η αφορμή για να ξεσπάσει σε γέλια και να ζητωκραυγάσει το συγκεντρωμένο πλήθος που παρακολουθούσε με δέος την τήρηση του νόμου στην Ινδονησία. Το βίντεο καταγράφει μια ακόμη θλιβερή στιγμή για την ανθρωπότητα.

Η γυναίκα, ντυμένη με λευκό πέπλο, γονατίζει κι ένας άνδρας με καλυμμένο το πρόσωπό του πλησιάζει για να εκτελέσει την εντολή.

Οι άνδρες καταγράφουν με το κινητό τους τη στιγμή που ο άνδρας χτυπά με ζαχαροκάλαμο την πλάτη της.

Οι δημόσιες τιμωρίες όπως και η συγκεκριμένη, είναι κάτι σύνηθες στην Ινδονησία κι έτσι τιμωρούνται διάφορες «αμαρτίες» όπως ο τζόγος, το αλκοόλ, το ομοφυλοφιλικό σεξ και το σεξ πριν από το γάμο.

Νωρίτερα φέτος ένας ζευγάρι εφήβων μαστιγώθηκε στην ίδια πόλη, την Banda Aceh γιατί αγκαλιάστηκε δημόσια.

Και σε εκείνο το συμβάν, το πλήθος συγκεντρώθηκε για να παρακολουθήσει το μαστίγωμα και ζητωκραύγαζε καθώς το ζευγάρι κρίθηκε ένοχο γι′ αυτό που θεωρείται  «ηθικό έγκλημα» βάσει του νόμου. 

Το 2001 δόθηκε στο κράτος ευρύτερες εξουσίες, συμπεριλαμβανομένης της εξουσίας να επιβάλει επίσημα διατάξεις του ισλαμικού ποινικού δικαίου, σύμφωνα με τη Σαρία, η οποία έχει δει τον αριθμό των δημοσίων ποινών να αυξάνεται.

 Από το 2003 ο νόμος επιβάλλει ως ποινή τα 40 μαστιγώματα, αλλά στην πράξη ο αριθμός έφτανε τις 12. Το 2014 ο νόμος άλλαξε, με μίνιμουμ μαστιγώματα τα 10 και τα περισσότερα να αγγίζουν τα 150.

Πηγή: Independent 

HuffPost Greece / Newsroom
Από το Blogger.