Header Ads

Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για το Πάσχα – Πόσο θα πληρώσετε και πού θα βρείτε διαθέσιμα καταλύματα

Από 140 μέχρι και 700 ευρώ διαμορφώνεται το κόστος για την ενοικίαση ενός ανεξάρτητου διαμερίσματος (τύπου Airbnb ή άλλης μορφής τουριστικού καταλύματος) για μια τετραμελή οικογένεια που θα επιλέξει να πληρώσει για τρεις διανυκτερεύσεις σε έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για τις γιορτές του Πάσχα. Αυτό προκύπτει από την έρευνα που πραγματοποίησε το Πανελλαδικό Δίκτυο Κτηματομεσιτών, E-Real Estates, τα συμπεράσματα της οποίας διέθεσε στη HuffPost  ο πρόεδρος του, κ. Θεμιστοκλής Μπάκας.

Σε γενικές γραμμές, οι πληρότητες είναι καλύτερες σε σχέση με το 2018 ενώ όπως ήταν αναμενόμενο, μεγαλύτερη είναι η ζήτηση για συγκεκριμένες περιοχές. Από τα δεδομένα της μελέτης προκύπτει πως οι Έλληνες -στο μεγαλύτερο ποσοστό- επιλέγουν κυρίως τα χωριά τους για να γιορτάσουν τις μέρες του Πάσχα προκειμένου να περάσουν κάποιες μέρες με συγγενείς και φίλους. Δεν είναι όμως λίγοι και αυτοί που θα προτιμήσουν να επισκεφτούν νησιά και μέρη της ηπειρωτικής Ελλάδας με θρησκευτικό χαρακτήρα. Οι πληρότητες αυτή την ώρα ξεπερνούν το 80% στο σύνολο της χώρας.

Και φέτος, αρκετοί είναι οι ταξιδιώτες από την Ευρώπη που επέλεξαν την Κέρκυρα για τις εορταστικές εκδηλώσεις του Πάσχα. Την ίδια απήχηση έχει και η Τήνος, όπως σταθερά άλλωστε συμβαίνει εδώ και χρόνια.

 

Σύρος – Χίος – Πάτμος

Η Σύρος αναδεικνύει το πιο ενωτικό Πάσχα στην Ελλάδα, με ποσοστά πληρότητας που αγγίζουν το 70 % και το κόστος διανυκτέρευσης να κυμαίνεται από 70 € έως 100€ /ημέρα . Το κόστος για τρεις διανυκτερεύσεις ξεκινά από 150 ευρώ. Στην Πάτμο η πληρότητα αγγίζει το 71%.

Ναύπακτος

Ακόμα ένας μοναδικός προορισμός για τον εορτασμό του Πάσχα που σταθερά επιλέγουν οι ταξιδιώτες είναι και η Ναύπακτος. Φέτος η πληρότητα έχει ξεπεράσει το 90% ενώ παρατηρείται και αύξηση στις τιμές διανυκτέρευσης σε σχέση με το 2018 αγγίζοντας το 15% με 20%.

Λεωνίδιο – Τολό , Μονεμβασιά, Καλαμάτα, Ζάκυνθος

Και στην περίπτωση αυτή οι πληρότητες είναι εντυπωσιακές, αφού στο Λεωνίδιο-Τυρό αγγίζουν το 81% ενώ στην Καλαμάτα το 75% με τιμές διανυκτέρευσης που ξεκινούν από 50 € / ημέρα .

Στη Μονεμβασιά, που είναι σταθερά πρώτη στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών, η πληρότητα αγγίζει το 90%, ενώ στη Ζάκυνθο οι πληρότητες είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα. Στο νησί μπορεί κάποιος να επιλέξει αυτοτελή διαμερίσματα στο κέντρο της πόλης ή κάποιο ανεξάρτητο διαμέρισμα σε καλοκαιρινά συγκροτήματα σε τιμές που ξεκινούν από 73 €/διανυκτέρευση.

Ναύπλιο

Στο Ναύπλιο η πληρότητα ξεπερνά το 92 %, ενώ οι τιμές διαφέρουν ανάλογα με τις απαιτήσεις.

Μονοήμερες εκδρομές – Προάστια Ν. Αττικής

Πολλοί είναι όμως οι εκδρομείς που δεν θα επιλέξουν να κινηθούν εκτός του Νομού Αττικής λόγω υποχρεώσεων, ωστόσο έχουν σκοπό να επισκεφτούν προάστια της κυρίως πλησίον της θάλασσας επιλέγοντας αυτοτελή διαμερίσματα που δεν ξεπερνούν τα 30-40 ευρώ / διανυκτέρευση. Στην περίπτωση αυτή οι πιο δημοφιλείς περιοχές είναι οι Ωρωπός, Κινέτα, Μεγάλο Πεύκο και Κάλαμος. Όσοι πρόκειται να πραγματοποιήσουν ημερήσιες εκδρομές σε περιοχές όπως Χαλκίδα, Ξυλόκαστρο, Ακράτα, Κόρινθο, Λουτράκι και Ερέτρια, θα κληθούν να πληρώσουν 50-65 €/διανυκτέρευση.

Κυριακή Αξιώτη / HuffPost Greece
Από το Blogger.