Header Ads

Διάγγελμα Μακρόν: Υπόσχεται μειώσεις φόρων και απλοποίηση των δημοψηφισμάτων

Στο αποψινό διάγγελμά του προς τους Γάλλους πολίτες ο Εμμανουέλ Μακρόν υποσχέθηκε από την αίθουσα τελετών του Μεγάρου των Ηλυσίων σημαντική μείωση του φόρου εισοδήματος, αλλά και απλοποίηση των διαδικασιών για τη διενέργεια δημοψηφισμάτων.

Ωστόσο, ανέφερε ότι οι μειώσεις φόρων θα προκύψουν με την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τη μείωση των δαπανών, αλλά και από τις περισσότερες ώρες εργασίας. 

«Αναρωτιέμαι: πρέπει να σταματήσουμε ό,τι έγινε τα τελευταία δύο χρόνια; Πήραμε λάθος πορεία; Πιστεύω ότι ισχύει το αντίθετο» σημείωσε ο Γάλλος Πρόεδρος υποστηρίζοντας το μέχρι στιγμής κυβερνητικό του έργο.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Μακρόν χαρακτήρισε παράλληλα το πολιτικό Ισλάμ ως μια απειλή, λέγοντας ότι επιχειρεί «απόσχιση» από τη Γαλλική Δημοκρατία.

Υπενθυμίζεται ότι το διάγγελμα Μακρόν είχε αρχικά προγραμματιστεί για την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο η καταστροφική πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων ανέτρεψε τα σχέδια του.

Ταυτόχρονα, σε μία ακόμη προσπάθεια αντιστροφής του κλίματος, ο Γάλλος πρόεδρος πραγματοποιεί επισκέψεις σε διάφορα σημεία της Γαλλίας, έχοντας διαβουλεύσεις με δημάρχους και κατοίκους, προκειμένου να «μετατρέψει την οργή σε λύσεις».

Παρ′ όλα αυτά, οι πρωτοβουλίες του Μακρόν δεν απέτρεψαν τους πολίτες να επιστρέψουν στους δρόμους του Παρισιού και των άλλων πόλεων και να διαδηλώσουν εναντίον της κυβέρνησης.

Πηγή: Reuters

 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.