Header Ads

Ινδία: Έκοψε το δάχτυλό του επειδή ψήφισε λάθος κόμμα στις εκλογές

Το δάχτυλό του αποφάσισε να κόψει ένας Ινδός ψηφοφόρος προκειμένου να τιμωρήσει τον εαυτό του επειδή ψήφισε το λάθος κόμμα στις εκλογές που διεξάγονται στη χώρα του.

«Αν τους ψηφίσω να μου κοπεί το χέρι», είχε πει από την αρχή και στη συνέχεια, εξοργισμένος με τον εαυτό του, το έκανε πράξη.

Ο Παβάν Κουμάρ αναφέρει πως κατά λάθος ψήφισε το κυβερνών κόμμα Bharatiya Janata Party (BJP) ενώ ήθελε να ψηφίσει ένα άλλο τοπικό κόμμα. Μπερδεύτηκε όμως από τα πολλά σύμβολα πάνω στη συσκευή με την οποία ψηφίζουν στην Ινδία.

Όπως γράφει το BBC, ο δείκτης κάθε ψηφοφόρου βάφεται με ανεξίτηλο μελάνι αφού ψηφίσει.

Την Πέμπτη ο άνδρας ψήφισε στο Bulandshahr, στο κρατίδιο Uttar Pradesh, στη δεύτερη φάση των εκλογών στην Ινδία.

«Ήθελα να ψηφίσω για τον ελέφαντα, αλλά ψήφισα για το λουλούδι κατά λάθος» ακούγεται να εξηγεί ο Kουμάρ σε βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, αναφερόμενος στα σύμβολα των κομμάτων που εμφανίζονται στο μηχάνημα ψήφου.

Το BJP έχει σύμβολο τον λωτό ενώ ο ελέφαντας είναι το σύμβολο του Bahujan Samaj Party (BSP), τοπικού κόμματος που έχει συνασπιστεί με άλλα δύο κόμματα εναντίον του BJP.

Τα σύμβολα των παρατάξεων παίζουν μεγάλο ρόλο στις εκλογές στην Ινδία, επειδή είναι εύκολα αναγνωρίσιμα σε μία χώρα όπου υπάρχει μεγάλος αναλφαβητισμός.

Υπενθυμίζεται πως οι εκλογές στην Ινδία διεξάγονται σε επτά στάδια και οι ψήφοι καταμετρώνται στις 23 Μαΐου. Οι ψηφοφόροι φτάνουν τα 900 εκατομμύρια.

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.