Header Ads

Η πιο μικροσκοπική γυναίκα του πλανήτη ψηφίζει στις μεγαλύτερες δημοκρατικές εκλογές της ιστορίας

Με πληθυσμό 1,3 δισεκατομμυρίων, η Ινδία είναι η μεγαλύτερη δημοκρατία στον κόσμο και έχει περίπου 900 εκατομμύρια πολίτες που μπορούν να ψηφίσουν στις γενικές εκλογές του 2019, ώστε να εκλέξουν νέα κυβέρνηση για τα επόμενα πέντε χρόνια. Στους καταλόγους των καταχωρημένων ψηφοφόρων συγκαταλέγεται και το όνομα της Τζιότι Αμγκε, της πιο μικροσκοπικής γυναίκας στον κόσμο.

H 25χρονη Τζιότι Αμγκε κατέχει ρεκόρ Γκίνες για την ιδιαιτερότητά της. Έχει ύψος μόλις 63 εκ. και ζυγίζει 5 κιλά. Αμέσως, έγινε το κέντρο της προσοχής σε ένα εκλογικό κέντρο στην ινδική πόλη Nagpur όταν έφτασε για να ψηφίσει.

Φυσικά, δεν παρέλειψε να μεταδώσει το προσωπικό της μήνυμα για τις εκλογές. Συγκεκριμένα, δήλωσε:

​«Ζητώ από όλους τους ανθρώπους να ψηφίσουν. Πρώτα να ψηφίσετε και στη συνέχεια να κάνετε ό,τι υποχρεώσεις έχετε αφήσει.», ανέφερε η Αμγκε.

Η Τζιότι Αμγκε έχει εμφανιστεί σε δεκάδες τηλεοπτικές εκπομπές και έχει το δικό της άγαλμα στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων της Μαντάμ Τισό.

Η πρώτη φάση των ινδικών βουλευτικών εκλογών, ξεκίνησε στις 11 Απριλίου και η τελευταία φάση προβλέπεται να ολοκληρωθεί στις 19 Μαΐου.

Πηγή: Sun 

HuffPost Greece / Newsroom
Από το Blogger.