Header Ads

Πώς τουρίστες από την Κολομβία βρέθηκαν στην Καμπανία αντί για την Αθήνα

Το όνομα Αθήνα δεν το έχει προνομιακά η ελληνική πρωτεύουσα, αλλά όπως είναι γνωστό προς τιμήν της έχουν ονομασθεί έτσι και αρκετές άλλες πόλεις σε όλον τον κόσμο (πχ. πασίγνωστη είναι και η Αθήνα, Άθενς, της Πολιτείας Τζόρτζια στις ΗΠΑ). Αυτό όμως μάλλον δεν το γνώριζαν τρεις παραθεριστές από την Κολομβία, οι οποίοι βρέθηκαν στην Ατένα Λουκάνα, στην επαρχία του Σαλέρνο, νότια της Νάπολης στην Καμπανία, αλλά πίστευαν πως βρίσκονταν στο ελληνικό «Κλεινόν Άστυ».

Μπορεί κανείς να φαντασθεί την απογοήτευση των τριών τουριστών, που ταξιδεύοντας στην Ιταλία θέλησαν να δουν και τα αξιοθέατα της ελληνικής πρωτεύουσας. Και ψάχνοντας τον Παρθενώνα βρέθηκαν στο κέντρο ενός μικρού χωριού 3.000 κατοίκων, του οποίου το μόνο ελληνικό στοιχείο είναι η καταγωγή της ίδρυσής του, πριν 2.400 χρόνια. Και φυσικά η εφέστια θεότητά του δεν είναι η θεά της σοφίας, Αθηνά.

Στην είδηση, που δημοσίευσε η εφημερίδα Il Messaggero, οι κάτοικοι διηγούνται με γλαφυρότητα την περιπέτεια των τριών πλανημένων τουριστών: «στην αρχή πιστέψαμε πως αυτοί οι τρεις, που μιλούσαν μόνο ισπανικά, είχαν έλθει στο χωριό γιατί την (περασμένη) Κυριακή είχαμε μία εσπερίδα με μουσική λάτιν». Όπως φαίνεται κι από τις δύο πλευρές-των τουριστών και των κατοίκων-παίχθηκε μία κωμωδία παρεξηγήσεων, με κύριους πρωταγωνιστές τον 30χρονο Κολομβιανό Μιγέλ, την φιλενάδα του και μία φίλη της, οι οποίοι ήσαν απόλυτα πεπεισμένοι πως βρίσκονταν στην Ελλάδα.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, HuffingtonPost.it)

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.