Header Ads

Ο Τραμπ προσκεκλημένος της Βασίλισσας Ελισάβετ για τα 75 χρόνια της απόβασης της Νορμανδίας

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και η Πρώτη Κυρία θα πραγματοποιήσουν τριήμερη επίσκεψη στο Λονδίνο από τις 3 έως τις 5 Ιουνίου, ως επίσημοι προσκεκλημένοι της Βασίλισσας, επιβεβαίωσε σήμερα με ανακοίνωσή της η Ντάουνινγκ Στριτ.

Όπως αναφέρεται, ο Αμερικανός πρόεδρος θα έχει συνομιλίες με την βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι. Παράλληλα στις 5 Ιουνίου η Βρετανία θα γιορτάσει με μία μεγάλη διεθνή εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στο Πόρτσμουθ, τα 75 χρόνια από την απόβαση των Συμμαχικών Δυνάμεων του Β′ Παγκόσμιου Πολέμου στη Νορμανδία (D-Day). Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί να παραστούν χώρες σύμμαχοι της Βρετανίας στην ιστορική στρατιωτική επιχείρηση, μαζί με την Γερμανία.

Την ημέρα του εορτασμού θα πραγματοποιηθούν στρατιωτικές, αεροπορικές και ναυτικές επιδείξεις, σε ένα από τα μεγαλύτερα θεάματα που έχουν οργανωθεί στη σύγχρονη ιστορία (26 αεροσκάφη και 11 πλοία) και θα αποδοθούν τιμές στις συμμαχικές δυνάμεις, στους βετεράνους και τους πεσόντες του Β′ Παγκοσμίου Πολέμου, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στις 6 Ιουνίου η Τερέζα Μέι θα μεταβεί στη Νορμανδία όπου θα παραστεί στους εορτασμούς που θα γίνουν εκεί, όπως και στα εγκαίνια του βρετανο-νορμανδικού μνημείου.

Σχετικά με την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου, η Τερέζα Μέι αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι αποτελεί «μία ευκαιρία για την ενίσχυση των ήδη στενών σχέσεών μας στους τομείς του εμπορίου, των επενδύσεων, της ασφάλειας και την άμυνας και για να συζητήσουμε πώς μπορούμε να επενδύσουμε σε αυτές τις σχέσεις στο μέλλον».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.