Header Ads

Ολλανδία: Γιατρός έδινε κρυφά το σπέρμα του και έγινε πατέρας 49 παιδιών

Σάλο έχει προκαλέσει στην Ολλανδία η αποκάλυψη ότι ένας γυναικολόγος χρησιμοποίησε το δικό του σπέρμα στις ασθενε για τη γονιμοποίηση των ασθενών χωρίς τη συγκατάθεσή τους, με αποτέλεσμα να γίνει πατέρας 49 παιδιών.

Οι εξετάσεις DNA αποκάλυψαν ότι ο Γιαν Καρμπαατ, ο οποίος πέθανε πριν από δύο χρόνια, προέβαινε κρυφά σε αυτή την πρακτική, στις επίδοξες μητέρες που επισκέπτονταν μια κλινική του Μπάιτορπ, κοντά στο Ρότερνταμ.

 

 

Τα αποτελέσματα επιβεβαιώθηκαν την Παρασκευή, αφού οι δικαστές επέτρεψαν την δημοσιοποίησή τους.

Ενα από τα παιδιά του,  δήλωσε μπορεί  «να κλείσει τελικά το κεφάλαιο αυτό» τώρα που γνωρίζει ότι ο γιατρός ήταν ο πατέρας του.

 

 

«Μετά από μια αναζήτηση 11 ετών μπορώ να συνεχίσω τη ζωή μου. Είμαι ευτυχής που τελικά ξέρω τι συνέβη» δήλωσε στα ολλανδικά ΜΜΕ.

Ο Τίμ Μπέτερς, δικηγόρος που εκπροσώπησε τα 49 παιδιά, δήλωσε ευχαριστημένος με την έκβαση της υπόθεσης μετά από χρόνια αβεβαιότητας.

Τα περισσότερα από τα παιδιά γεννήθηκαν στη δεκαετία του 1980. Ο Κάρμπαατ καταδικάστηκε για πρώτη φορά στο δικαστήριο το 2017, μετά απο καταγγελίες από μια ομάδα παιδιών και των μητέρων τους, που τον είχαν υποψιαστεί. Μία από τις περιπτώσεις αφορούσε παιδί που έμοιαζε πολύ με τον γιατρό. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κάρμπαατ αυτοαποκαλούταν «πρωτοπόρος στον τομέα της γονιμοποίησης». Η κλινική του έκλεισε το 2009 εν μέσω ισχυρισμών ότι είχε παραποιήσει δεδομένα, αναλύσεις και περιγραφές δωρητών και ότι είχε υπερβεί  τον επιτρεπόμενο αριθμό των έξι παιδιών ανά δότη.

 Πηγή: BBC

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.