Header Ads

Washington Post: Ο Τραμπ αποσύρει τις αμερικανικές δυνάμεις από την Συρία

Σύροι και αμερικανοί στρατιώτες περιπολούν κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, στην περιοχή Χασάκα. 

Η κυβέρνηση Τραμπ αποφάσισε να αποσύρει όλα τα αμερικανικά στρατεύματα από την Συρία, σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post. H συντάκτης της εφημερίδας που υπογράφει το ρεπορτάζ, επικαλείται αξιωματούχο του υπουργείου Αμυνας, το όνομα του οποίου δεν αποκαλύπτει. 

Οπως δήλωσε ο αξιωματούχος, η απόφαση ελήφθη την Τρίτη και αναμένεται να ανακοινωθεί στο άμεσο μέλλον. Η κυβέρνηση Τραμπ θα αποσύρει ολόκληρη την αμερικανική στρατιωτική δύναμη στην Συρία, την οποία αποτελούν περισσότεροι από 2.000 στρατιώτες. 

Ο αμερικανός Πρόεδρος έχει υποσχεθεί εδώ και καιρό τον τερματισμό της στρατιωτικής καμπάνιας εναντίον του Ισλαμικού Κράτους κι έχει αμφισβητήσει το όφελος των πολυέξοδων και επικίνδυνων στρατιωτικών αποστολών στο εξωτερικό. 

 Η απόφαση ελήφθη ενώ αυξάνεται η ένταση με την Τουρκία, η οποία έχει υποσχεθεί απο την πλευρά της την έναρξη στρατιωτικής απιχείρησης εναντίον των Κουρδικών δυνάμεων στην Συρία - οι οποίες συνεργάζονται με τις ΗΠΑ εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Η αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων αναμένεται να συμβεί το ταχύτερο δυνατόν, δήλωσε ο αξιωματούχος στην Washington Post. 

Σημειώνεται ότι πρώτη η Wall Street Journal έγραψε την περασμένη βδομάδα ότι οι αμερικανικές δυνάμεις θα αποχωρήσουν από την βορειοανατολική Συρία.

 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.