Header Ads

Γιατί το Σέντραλ Παρκ γέμισε με... quackarazzi

Ο συνωστισμός φωτογράφων τις τελευταίες ημέρες σε μια μικρή λίμνη στο Central Park της Νέας Υόρκης κάνει τους περαστικούς να πιστεύουν ότι κάποια διασημότητα απολαμβάνει τη βόλτα του στο πάρκο.

Δεν πρόκειται όπως για παπαράτσι, αλλά για... quackarazzi. Αυτο το προσωνύμιο δόθηκε στους δεκάδες Νεοϋορκέζους και τουρίστες που σπεύδουν να απαθανατίσουν έναν απρόσμενο επισκέπτη που έχει εγκατασταθεί στο πάρκο: έναν πολύχρωμο μανδραρίνο.

«Επρεπε να δω αυτό το πανέμορφο πτηνό», λέει στο Associated Press η Λίσα Μπέκμαν, που έφτασε στο πάρκο μετά από «ταξίδι» δύο ωρών με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, μόνο για μερικά «κλικ» του μανδαρίνου για τον οποίο έμαθε από την 90χρονη μητέρα της. «Θα κρεμάσω τις φωτογραφίες στον τοίχο της», προσθέτει χαμογελώντας.

Λιγότερο ενθουσιασμένος δηλώνει ο ορνιθολόγος Πολ Σουίτ. Οπως λέει, δεν υπάρχει τίποτα ξεχωριστό στην ύπαρξη ενός μανδαρίνου στην καρδιά της Νέας Υόρκης. «Αν το πτηνό ερχόταν από μόνο του στην πόλη θα ήταν κάτι πραγματικά σπουδαίο επιστημονικά. Ωστόσο, δεν υπάρχουν καταγεγραμμένοι πληθυσμοί του στη Βόρεια Αμερική. Τέτοια πτηνά εισάγονται συχνά από χώρες της Ασίας για ιδιωτική χρήση και κάποια από αυτά δραπετεύουν. Δεν πρόκειται σίγουρα για “αδέσποτο”, αλλά για ζώο που απλά το έσκασε από το σπίτι που το φιλοξενούσε», υποστηρίζει.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, τα πολύχρωμα φτερά του έδωσαν μια διαφορετική νότα στην καθημερινότητα του μεγαλύτερου πάρκου της αμερικανικής μητρόπολης.

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.