Header Ads

Πούτιν: Η Ρωσία θα φτιάξει πυραύλους που απαγορεύονται από τη συνθήκη INF, αν οι ΗΠΑ αποσυρθούν από αυτήν

Η Ρωσία θα αναπτύξει πυραύλους που σήμερα απαγορεύονται στο πλαίσιο της συνθήκης INF (Intermediate-range Nuclear Forces) εάν οι ΗΠΑ αποσυρθούν από αυτήν και αρχίσουν να φτιάχνουν τέτοια όπλα, δήλωσε την Τετάρτη ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν.

Οι ΗΠΑ έδωσαν στη Ρωσία προθεσμία 60 ημερών την Τρίτη για να παραδεχτεί αυτές που η Ουάσινγκτον θεωρεί παραβιάσεις της συνθήκης του 1987, λέγοντας πως θα αναγκαστούν να αρχίσουν μια διαδικασία απόσυρσης έξι μηνών, εάν δεν αλλάξει κάτι.

Ο Πούτιν, σε σχόλιά του που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση, είπε πως οι ΗΠΑ κατηγορούν τη Ρωσία για παραβιάσεις ως πρόσχημα για να αποσυρθεί η Ουάσινγκτον από τη συνθήκη.

Διαβάστε επίσης:

H συνθήκη INF και η «ισορροπία του τρόμου» στα πυρηνικά όπλα: Τι σημαίνει η νέα «κόντρα» ΗΠΑ-Ρωσίας

Ο Πούτιν σημείωσε πως πολλές χώρες φτιάχνουν πυραύλους που απαγορεύονται από τη συνθήκη, μα ότι η Μόσχα και η Ουάσινγκτον ανέλαβαν να αυτοπεριοριστούν με τη συνθήκη που υπογράφτηκε το 1987.

«Τώρα φαίνεται πως οι Αμερικανοί εταίροι μας πιστεύουν ότι η κατάσταση έχει αλλάξει τόσο πολύ, που οι ΗΠΑ πρέπει να έχουν και αυτές ένα τέτοιο όπλο. Ποια είναι η απάντησή μας; Είναι απλό: Σε αυτή την περίπτωση θα το κάνουμε κι εμείς» είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

Reuters / HuffPost Greece
Από το Blogger.