Header Ads

Οι Ελληνες επιστήμονες που δίνουν ελπίδα σε όσους νοσούν από σπάνιες ασθένειες

Είμαι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας purposeful, μίας νέας εταιρείας που δραστηριοποιείται – θα το πω απλά – στην προσφορά ελπίδας σε 350 εκατ. ανθρώπους που αναζητούν φάρμακο, το οποίο μπορεί να απαντήσει στην σπάνια ασθένεια τους.

Πιο συγκεκριμένα, αυτό που κάνει η purposeful είναι - με τη βοήθεια της τεχνολογίας και τη δημιουργία μιας πρωτοποριακής υπολογιστικής πλατφόρμας – να βρίσκει φάρμακα που ήδη κυκλοφορούν στην αγορά και να ερευνά ποια επιπρόσθετη βιολογική δράση τους μπορεί να δώσει ανακούφιση / λύση σε συγκεκριμένη σπάνια αρρώστια

Γιατί οι σπάνιες αρρώστιες είναι ένας χώρος που ιστορικά έχει παραμεληθεί από τις φαρμακευτικές εταιρείες και σήμερα υπολογίζονται ότι φτάνουν τις 7.000 σε αριθμό ενώ το 95% αυτών επηρεάζουν τουλάχιστον 350 εκατ. ανθρώπους, οι οποίοι αναζητούν λύση.

Εμείς βρίσκουμε την επιπρόσθετη βιολογική δράση φαρμάκων που ήδη κυκλοφορούν στην αγορά και τα ξανατοποθετούμε δίνοντας απάντηση σε σπάνιες ασθένειες με πολύ χαμηλότερο κόστος. Μέχρι σήμερα φαίνεται πως έχουμε σταθεί «τυχεροί» καθώς οι πωλήσεις των «ορφανών» φαρμάκων θα διπλασιαστούν μέχρι το 2022, φτάνοντας τα 209 δισ. δολ., με διπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης από αυτό των συνταγογραφημένων φαρμάκων.

Στην purposeful δεν είμαι μόνος.

Eίμαστε ομάδα:Η ομάδα της purposeful συνδυάζει εμπειρία στα επιστημονικά πεδία της χημειοπληροφορικής, βιοπληροφορικής, αρχιτεκτονικής λογισμικού και μηχανικής μάθησης από τη βιομηχανία και την ακαδημία, με προϋπηρεσία στην βιοστατιστική ανάλυση, στις προβλέψεις βιοδραστικότητας, την εξόρυξη μηχανισμών δράσης φαρμάκων και τη μοντελοποίηση πολύπλοκων βιολογικών και χημικών δεδομένων.

Στο όραμα μας συμμετέχει η Metavvalon: Σήμερα, η purposeful έχει ήδη ανοίξει τα φτερά της και δίνει ελπίδα και στα 350 εκατ. ασθενείς Η χρηματοδότηση της MetavallonVC μας δίνει τη δύναμη που χρειαζόμαστε για να συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε και να παραμείνουμε Ελλάδα.

Την πορεία μας στήριξαν ακαδημαϊκοί και επιχειρηματικοί φορείς: Γιατί η επιλογή μας από την αρχή ήταν να μην είμαστε μέρος του braindrain που επιτελείται. Βάλαμε στη φαρέτρα όσα όπλα διαθέτει η ελληνική ακαδημαϊκή και επιχειρηματική αγορά και προχωρήσαμε. Η θερμοκοιτίδα INVENTICT μας ενέταξε στη δομή της. Το πρόγραμμα ΕΠΙΝΟΩ/ΕΜΠ μας στήριξε σε θέματα καινοτομίας με την τεχνογνωσία του σε υποστήριξη ιδεών υψηλής επιστημονικής στάθμης, οι IDGCDisruptors και η Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας ήταν δίπλα μας σε θέματα εξωστρέφειας και επιχειρηματικής στρατηγικής.

Ψηφίζω Ελλάδα: Κλείνοντας αυτό που επιθυμώ να πω στους αναγνώστες της συγκεκριμένης στήλης είναι ότι τίποτα δεν πάει χαμένο εφόσον το στηρίζεις. Για αυτό και επιμένω ότι η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα μπορεί να ανθίσει.

Για περισσότερες πληροφορίες https://www.purposeful.eu/



Δρ. Γιώργος Δρακάκης
Από το Blogger.