Header Ads

Ένταση στα ελληνοαλβανικά σύνορα λόγω μπλόκου για το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα

Ένταση σημειώνεται στα ελληνοαλβανικά σύνορα, εξαιτίας του μπλόκου για το μνημόσυνο του Βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα, που σκοτώθηκε από Αλβανούς αστυνομικούς στις 28 Οκτωβρίου, στους Βουλιαράτες.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, παρευρισκόμενοι διαμαρτύρονται γιατί τα Τίρανα απαγόρευσαν σε Έλληνες να περάσουν στην Αλβανία για το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Στη σημείο υπάρχουν δυνάμεις των ΜΑΤ.

Σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ απαγορεύτηκε να περάσουν τα ελληνοαλβανικά σύνορα 200 Έλληνες υπήκοοι για να παρευρεθούν στο μνημόσυνο του ομογενούς. Μεταξύ αυτών, σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ, υπάρχουν και άτομα που έχουν κηρυχθεί personae non gratae (ανεπιθύμητα πρόσωπα). Πρόκειται για λίστα με 52 άτομα που έχουν κηρυχθεί ανεπιθύμητα πρόσωπα. Μεταξύ των ατόμων, απαγορεύτηκε να περάσουν τα σύνορα και συγγενείς του ομογενούς, ακόμα και η αδελφή του.

 

 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα μέτρα ασφαλείας στην Αλβανία είναι δρακόντεια, με ισχυρή παρουσία της αστυνομίας. Υπενθυμίζεται ότι την πλήρη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα έχει ζητήσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το οποίο πρόσφατα υιοθέτησε ψήφισμα για την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας και των άλλων χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.

Με πρωτοβουλία της Σοσιαλιστικής Ομάδας υπερψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία σχετική τροπολογία και ενσωματώθηκε στην Έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας.

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.