Header Ads

Αλεξία Έβερτ: Δεν αφορούσε το ΚΚΕ το σχόλιο για τις κατσαρίδες

Δεν αφορούσε το ΚΚΕ το σχόλιο για τις κατσαρίδες που προκάλεσε αντιδράσεις, λέει η -πρώην πλέον- αντιδήμαρχος Αθηναίων, Αλεξία Έβερτ-Αλβέρτη, σε δήλωσή της στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η κ. Έβερτ είπε ότι το σχόλιό της αφορούσε όλους όσοι προκαλούν και δεν σέβονται τους νόμους και κατ′ επέκταση τους συνανθρώπους τους, τονίζοντας πως έχει χάσει δύο πολύ κοντινούς της ανθρώπους από τον κορονοϊό.

Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι στις 17 Νοεμβρίου η δημοσιογράφος Πέπη Ραγκούση είχε αναρτήσει στο Facebook φωτογραφία από την πορεία του ΚΚΕ, με το εξής σχόλιο: «Τριάντα χρόνια εκτός πραγματικότητας, τώρα και εκτός κοινωνίας». Σε αυτή την ανάρτηση η κ. Έβερτ είχε σχολιάσει: «Πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε με κατσαρίδες και τρωκτικά. Έτσι ήταν, έτσι είναι, έτσι θα ναι!». 

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ζήτησε την παραίτηση της αντιδημάρχου Αλεξίας Έβερτ.

Σήμερα λοιπόν, η κ. Έβερτ, με δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρει ότι «από χθες το πρωί συνεννοήθηκα να σταλεί δήλωσή μου στα ΜΜΕ αλλά δεν εστάλη, δεν γνωρίζω γιατί» και ότι εκεί ανέφερε πως οι χαρακτηρισμοί αυτοί δεν αφορούσαν το ΚΚΕ.

«Το σχόλιό μου αφορούσε όλους όσοι προκαλούν και δεν σέβονται τους νόμους και κατ′ επέκταση τους συνανθρώπους τους. Δεν σέβονται τους διασωληνωμένους στην εντατική, δεν σέβονται τους νεκρούς» είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης επεσήμανε ότι την ανάρτηση της Πέπη Ραγκούση την είδε από το κινητό, σε μικρή οθόνη και δεν παρατήρησε ούτε έδωσε σημασία στη φωτογραφία, (αεροφωτογραφία από drown), αν ήταν δηλαδή το ΚΚΕ ή άλλο κόμμα ή πολίτες αρνητές της πανδημίας σε συντεταγμένη.

«Έχω χάσει δύο πολύ κοντινούς μου ανθρώπους από τον κορονοϊό. Θυμώνω και θα θυμώνω, όπως όλοι που έχουν συνείδηση, με κάθε εγκληματική ανευθυνότητα. Είτε είναι Έλληνες είτε Γάλλοι είτε Πορτογάλοι. Είτε ΚΚΕ, είτε ΝΔ, είτε απολιτίκ, είτε ορθόδοξοι, είτε μουσουλμάνοι», εξήγησε.

Συγνώμη και αιχμές 

Στη συνέχεια ζητά συγνώμη από το ΚΚΕ «που το απασχόλησα και πήρε πάνω του ένα θέμα, μία προσωπική μου άποψη που δεν τους αφορούσε. Λυπάμαι για τη φαιά ουσία που ξόδεψαν για πάρτη μου με το ουκ άνευ “lobbying” που έκαναν με σκοπό να με... καθαιρέσουν. Που προφανώς τους έδωσε στιγμιαία χαρά και νόημα στη προχθεσινή τους καθημερινότητα! Από τα μαθητικά μου χρόνια μέχρι σήμερα έχω φίλες και φίλους αριστερών πεποιθήσεων, έχω φίλες και φίλους που ανήκουν σε όλο το εύρος του πολιτικού τόξου, ανθρώπους, όμως, όμορφους, που ξεχωρίζουν για τη λογική, το ήθος, το ανοιχτό μυαλό τους, τη νοημοσύνη και καλοσύνη τους, ανθρώπους που γνωρίζουν πώς να συνυπάρχουν, να σέβονται, να συνυπολογίζουν. Και που δεν θα έβαζαν επ′ ουδενί τη ζωή των συνανθρώπων τους σε κίνδυνο».

 
Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.