Header Ads

O μικρός Άνταμ, έκλεψε την καρδιά της ΝΑSA και πολλών αστροναυτών όταν μίλησε για το όνειρό του

Ένα εξάχρονο αγόρι στην Ιρλανδία κατάφερε να κλέψει όχι μόνο τις  καρδιές των τηλεθεατών στην εκπομπή όπου εμφανίστηκε αλλά και να τραβήξει την προσοχή της NASA, όταν δήλωσε δημόσια πως όταν μεγαλώσει θέλει να εργαστεί στην Υπηρεσία.

Ο Άνταμ Κινγκ εμφανίστηκε στην εκπομπή The Late, Late Toy Show της Ιρλανδίας την Παρασκευή και όπως είπε, όνειρό του είναι δουλέψει στο Κέντρο Ελέγχου της ΝΑSA.

Αμέσως άρχισαν να καταφθάνουν μηνύματα στον μαθητή από πολύ διάσημους αστροναύτες και την αμερικανική και ευρωπαϊή διαστημική υπηρεσία.

Η NASA στο tweet της μάλιστα αναφέρει: ”ανυπομονούμε να ενταχθεί μια μέρα στην ομάδα των ονειροπόλων μας”.

Ο Άνταμ, ήταν μεταξύ των παιδιών που εμφανίστηκαν στην ειδική χριστουγεννιάτικη τηλεοπτική εκπομπή, η οποία μάλιστα έχει πολύ μακρά παράδοση στη χώρα. Τα παιδιά καλούνται στην εκπομπή για να δοκιμάσουν παιχνίδια που μόλις κυκλοφόρησαν στην αγορά καθώς και gadgets και τους ζητείται να κάνουν μια ειλικρινή κριτική για τους πώς τους φάνηκαν.

Το αστέρι της εκπομπής φέτος ήταν αναμφισβήτητα ο Άνταμ κερδίζοντας πολλές καρδιές τηλεθεατών όταν απάντησε το ερώτημα: «Τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις», που το έθεσε ο οικοδεσπότης.

Η απάντηση ήταν «Capcom στη NΑSA». Capcom είναι το ακρωνύμιο του ενδιάμεσου στην επικοινωνία μεταξύ του Κέντρου Ελέγχου μιας αποστολής και των αστροναυτών. 

”Θα ’θελες να γίνεις αστροναύτης κάποια στιγμή;”, ήταν η επόμενη ερώτηση του παρουσιαστή με τον μικρό Άνταμ να απαντά ”Δεν μπορώ να γίνω αστροναύτης γιατί έχω εύθραυστα οστά”. 

Και η NASA απάντησε: ”Η ευγενική καρδιά και πνεύμα περιπέτειας του Άνταμ, μας εμπνέει. Υπάρχει χώρος για όλους στη NASA και ανυπομονούμε μια μέρα συμμετέχει στην ομάδα των ονειροπόλων μας. Θα είμαστε εδώ όταν είναι έτοιμος”. 

Στη συνέχεια ο Άνταμ έκανε επίδειξη των δεξιοτήτων του δίνοντας οδηγίες καθώς ο οικοδεσπότης ετοιμαζόταν να εκτοξευτεί στο διάστημα με έναν ειδικά κατασκευασμένο πύραυλο από χαρτόνι.

Όταν ζήτησε από τον νεαρό του επισκέπτη να μετρήσει έως το τρία για να ελέγξει το μικρόφωνο, ο μικρός τον διόρθωσε.

”Όχι, αυτή είναι η πραγματική αντίστροφη μέτρηση - ξεκινάμε από το 12″, επέμεινε ο Αδάμ.

Αποσπάσματα της εκπομπής  κοινοποιήθηκαν ευρέως στα social media και έτσι ήρθε το σχόλιο της ΝΑSA. 

Του απάντησαν όμως και αρκετοί αστροναύτες όπως ο Καναδός, Κρις Χαντφιλντ: ”Άνταμ, ήμουν αρκετά τυχερός ώστε να είμαι  CAPCOM σε πολλές διαστημικές πτήσεις. Πρέπει να μιλήσουμε μαζί για το διάστημα”. 

Ο Βρετανός αστροναύτης, Τιμ Πικ χαρακτήρισε τον Άνταμ ως ”σουπερσταρ” σχολιάζοντας πως ”ζέστανε τις καρδιές ανθρώπων σε μια περίοδο που το ’χαν ανάγκη περισσότερο”. 

Ο Πικ μάλιστα έκανε tag στην ανάρτησή του, την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος και πρόσθεσε ”Πρέπει να σε πάρουμε στο Κέντρο Ελέγχου”. 

Ο αμερικανός αστροναύτης, Σέιν Κιμπροου κάλεσε τον Άνταμ στο Κέντρο Johnson Space Center σχολιάζοντας ”Με εμπνέεις. Ανυπομονώ νά σε γνωρίσω μια μέρα ελπίζω να σε δω στο Johnson Space Center”. 

 
Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.