Header Ads

Οι νικητές των Θεατρικών Βραβείων Κοινού του Αθηνοράματος

Τα βραβεία καλύτερης παράστασης παρέλαβαν οι Γιώργος Λυκιαρδόπουλος (3o βραβείο για τον «Άμλετ»), Γιώργος Χατζηνικολάου (1ο βραβείο για τη «Βασίλισσα της ομορφιάς»), και Δημήτρης Κατσαρός,  Διευθυντής Παραγωγής των Αθηναϊκών Θεάτρων (2ο βραβείο για τον «Πατέρα»). Την απονομή έκανε η Κάτια Δανδουλάκη. Μαζί τους ο σκηνοθέτης και παρουσιαστής της βραδιάς Γιώργος Παπαγεωργίου.

Μια διαφορετική τελετή απονομής των Θεατρικών Βραβείων Κοινού παρακολούθησαν το απόγευμα της Κυριακής 29 Νοεμβρίου οι θεατρόφιλοι που μπήκαν στην διαδικτυακή πλατφόρμα του θεσμού, για να χειροκροτήσουν από το χώρο τους, τους καλύτερους του ελληνικού θεάτρου.

Εικοστή δεύτερη χρονιά για τα Θεατρικά Βραβεία Κοινού και οι αναγνώστες του Αθηνοράματος, παρά την απότομη διακοπή της σεζόν, παρακολούθησαν εκατοντάδες θεατρικά έργα, βαθμολόγησαν παραστάσεις, ερμηνείες , σκηνικά, κοστούμια, μουσικές, φώτα και τελικά απένειμαν 26 βραβεία σε οκτώ παραστάσεις. Το βραβείο της καλύτερης παράστασης απέσπασε η «Βασίλισσα της ομορφιάς», με την Ελένη Σκότη να κερδίζει και το πρώτο βραβείο σκηνοθεσίας ενώ η πρωταγωνίστρια της παράστασης Αγορίτσα Οικονόμου αναδείχθηκε η καλύτερη γυναικεία ερμηνεία της χρονιάς. Το βραβείο καλύτερου ανδρικού ρόλο πήγε στον Τάσο Ιορδανίδη για την ερμηνεία του στον «Πατέρα».

Πρώτο βραβείο γυναικείου ρόλου στην Αγορίτσα Οικονόμου  («Η βασίλισσα της ομορφιάς»)

Όπως τόνισε ο παρουσιαστής και σκηνοθέτης της βραδιάς, Γιώργος Παπαγεωργίου, «αυτά τα βραβεία, στις συνθήκες που βιώνουμε αποκτούν μια άλλη βαρύτητα πέρα από την πρωτιά και την αναγνώριση. Την υπενθύμιση πως οι άνθρωποι της σκηνής και οι άνθρωποι της πλατείας είναι ένα σύνολο ενωμένο και απαραίτητο για να γεννηθεί η μαγεία που λέγεται θέατρο».

Πρώτο βραβείο ανδρικού ρόλου στον Τάσο Ιορδανίδη («Ο πατέρας»)

Για να φτάσουν τα βραβεία στα χέρια των ηθοποιών και των σκηνοθετών, ο Γιώργος Παπαγεωργίου «διακτινίστηκε» σε όλη την πόλη, μέσα από 10 διαφορετικά short movies τα οποία γυρίστηκαν πάνω σε ευφάνταστα σενάρια ειδικά γραμμένα για τον κάθε βραβευμένο. Έτσι, η Αγορίτσα Οικονόμου είδε το βραβείο της να φτάνει ουρανοκατέβατο με ένα drone, η Φαίδρα Δρούκα το παρέλαβε από έναν πλανόδιο μουσικό ενώ η Μαρίνα Ασλάνογλου ανακάλυψε ότι η επιτυχία πίνεται παγωμένη καθώς βρήκε το δικό της μέσα σε ένα ψυγείο περιπτέρου. Ο θίασος του «Πατέρα» επιφύλαξε ένα surprise party στον Τάσο Ιορδανίδη για την απονομή του βραβείου του, το φάντασμα από τον «Άμλετ» έδωσε το βραβείο στον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο και ο Νίκος Κουρής παρέλαβε το δικό του από ταχυμεταφορέα σταματημένο σε φανάρι την ώρα που απολάμβανε τη βόλτα του με το αυτοκίνητο. Όσον αφορά στους σκηνοθέτες, ο Γιώργος μετά βίας πρόλαβε τον Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο την ώρα που κατέβαζε τα ρολά του θεάτρου του για να πάει στην Άνδρο, ενώ ο Βασίλης Μπισμπίκης παρέλαβε το βραβείο του την ώρα που οξυγονοκολλούσε κάτι σίδερα στο καινούργιο του θέατρο. Με την Κατερίνα Ευαγγελάτου τα πράγματα ήταν σαφώς καλύτερα, αφού το βραβείο αποδείχθηκε πως βρισκόταν σε μια κρύπτη του σκηνικού τουθεάτρου ενώ το βραβείο της Ελένη Σκότη έφτασε μέσα σε ένα καλάθι που ήρθε από ψηλά.

Οι απονομές στις τρεις καλύτερες παραστάσεις έγιναν στη σκηνή του θεάτρου Άλφα από την Κάτια Δανδουλάκη και τον Γιώργο Παπαγεωργίου με τους θεατρικούς επιχειρηματίες να δημιουργούν μια χαρούμενη και ζωντανή ατμόσφαιρα και τον παρουσιαστή να κλείνει την τελετή με αισιόδοξο τόνο παροτρύνοντας τους θεατές να δουν όσο περισσότερες παραστάσεις γίνεται τη νέα σεζόν, να στηρίξουν το θέατρο και τους ανθρώπους τους όσο μπορούν και παράλληλα, αξιολογώντας και βαθμολογώντας έργα και συντελεστές, να γίνουν κομμάτι του μοναδικού ελληνικού θεσμού που ενώνει τη σκηνή με την πλατεία.

Και η απαραίτητη selfie των μεγάλων νικητών που παρέλαβαν τα βραβεία για τις καλύτερες παραστάσεις μαζί με την Κάτια Δανδουλάκη και τον Γιώργο Παπαγεωργίου. Γιώργος Λυκιαρδόπουλος (3o βραβείο για τον «Άμλετ»), Γιώργος Χατζηνικολάου (1ο βραβείο για τη «Βασίλισσα της ομορφιάς»), και Δημήτρης Κατσαρός (2ο βραβείο για τον «Πατέρα»). 
Kataxorisi_0010_stank3.jpg Ο Γιάννης Στάνκογλου και ο Γιώργος Παπαγεωργίου δεν μπόρεσαν να αρκεστούν στην παραδοσιακή αγκωνιά
Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.