Header Ads

Μόνο γυναίκες επέλεξε ο Μπάιντεν να εκπροσωπούν τον Λευκό Οίκο

Μόνο γυναίκες επέλεξε ο εκλεγμένος πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, για να στελεχώσουν τις ηγετικές θέσεις του επικοινωνιακού επιτελείου του Λευκού Οίκου και αυτό από μόνο του είναι ένα σημαντικό γεγονός, δεδομένου ότι πρώτη φορά γίνεται κάτι αντίστοιχο.

«Η άμεση και αληθινή επικοινωνία με τον αμερικανικό λαό είναι ένα από τα πιο σημαντικά καθήκοντα ενός προέδρου και στην ομάδα αυτή θα ανατεθεί η τεράστια ευθύνη της σύνδεσης των πολιτών με τον Λευκό Οίκο», δήλωσε ο Μπάιντεν πρόσφατα, ενώ επεσήμανε πως είναι περήφανος που ανακοινώνει την πρώτη ανώτερη ομάδα επικοινωνίας που αποτελείται αποκλειστικά από γυναίκες.

Η νέα ομάδα απαρτίζεται από επτά έμπειρες στα πόστα τους γυναίκες, που έχουν στηρίξει τους Δημοκρατικούς και έχουν μακροχρόνια εμπειρία στην Ουάσιγκτον. Επικεφαλής θα είναι η Κέιτ Μπέντινγκφιλντ, η οποία θα αναλάβει τη διεύθυνση επικοινωνίας του Λευκού Οίκου καιι η Τζεν Ψάκι, που θα είναι η νέα εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου.

Η Ψάκι έχει διατελέσει διευθύντρια Επικοινωνίας του Λευκού Οίκου και  εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών επί προεδρίας του Μπαράκ Ομπάμα, ενώ είναι ελληνικής, ιρλανδικής και πολωνικής καταγωγής.

Η ίδια ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter ότι αυτή η επικοινωνιακή ομάδα είναι «η πιο διαφορετική ομάδα στην ιστορία και αποτελείται επίσης από έξι μητέρες μικρών παιδιών».

 

«Είμαι πολύ περήφανη που θα έχω την ευκαιρία να βρεθώ σε αυτή τη θέση», έγραψε στο Twitter η Μπέντινγκφιλντ από την πλευρά της.

 

«Η συνεργασία μου μαζί του έχει αποδείξει πόσο ικανός, συμπονετικός και προικισμένος πρόεδρος θα είναι. Είναι τιμή μου», πρόσθεσε.

Η υψηλόβαθμη σύμβουλος στην προεκλογική εκστρατεία Μπάιντεν-Χάρις Σιμόν Σάντερς θα είναι η εκπρόσωπος Τύπου της εκλεγμένης αντιπροέδρου των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις.

Η πρώην εκπρόσωπος Τύπου του Μπάιντεν όταν ήταν αντιπρόεδρος, Ελίζαμπεθ Αλεξάντερ θα είναι η διευθύντρια επικοινωνίας της επόμενης πρώτης κυρίας των ΗΠΑ Τζιλ Μπάιντεν.

Οι Καρίν Ζαν-Πιέρ και Άσλι Ετιέν, οι οποίες είχαν θέσεις υψηλόβαθμων συμβούλων στην προεκλογική εκστρατεία του Μπάιντεν θα αναλάβουν αντίστοιχα τις θέσεις της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου του Λευκού Οίκου και της διευθύντριας επικοινωνίας για την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, ενώ η Πίλι Τόμπαρ, η πρώην διευθύντρια για τα ισπανόφωνα ΜΜΕ του ηγέτη της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ, θα αναλάβει τη θέση της αναπληρώτριας διευθύντριας επικοινωνίας του Λευκού Οίκου.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.