Header Ads

Κλοπή σε θησαυροφυλάκιο: Εκτιμήσεις για εσωτερική πληροφόρηση

Το σενάριο οι διαρρήκτες να είχαν εσωτερική πληροφόρηση εξετάζουν οι αστυνομικοί, οι οποίοι έχουν αναλάβει την έρευνα για την κινηματογραφική κλοπή σε θυρίδες που βρίσκονταν σε θησαυροφυλάκιο τράπεζας στο Ψυχικό.

Από την έρευνα προκύπτει ότι η κλοπή έγινε στο χρονικό διάστημα μεταξύ 5 Αυγούστου 2020 και 13 Νοεμβρίου. Και αυτό διότι στις 5 Αυγούστου ήταν η τελευταία φορά που ένα από τα θύματα επισκέφτηκε τη θυρίδα του, ενώ στις 13 Νοεμβρίου αποκαλύφθηκε ότι έγινε η διάρρηξη όταν μία από τις κατόχους πήγε στην τράπεζα για να ανοίξει τη θυρίδα της.

Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο από το γεγονός ότι το καταγραφικό σύστημα κρατάει το υλικό από τις κάμερες για 20 ημέρες. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι υπάρχει οπτικοακουστικό υλικό μέχρι και την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου. Από τότε και πριν δεν υπάρχει δυνατότητα αξιοποίησης των καμερών ασφαλείας. Πρόκειται για τις κάμερες που βρίσκονται εξωτερικά του θησαυροφυλακίου, καθώς στο εσωτερικό του χώρο όπου βρίσκονται οι θυρίδες απαγορεύεται η βιντεοσκόπηση.

Όσον αφορά στο προφίλ των κατόχων των τεσσάρων θυρίδων, η πρώτη ανήκει σε σύζυγο γνωστού εισαγωγέα αυτοκινήτων, η δεύτερη σε μέλος οικογένειας που δραστηριοποιούνταν στο χώρο του φαρμάκου και του real estate, η τρίτη σε σύζυγο επιχειρηματία με δραστηριότητα σε Βενεζουέλα και Παναμά και η τέταρτη σε μέλος οικογένειας που δραστηριοποιείται στον κλάδο του εμπορίου. 
Όσον αφορά στις αποζημιώσεις των θυμάτων, τα πράγματα φαίνεται ότι είναι πολύπλοκα, καθώς η υπόθεση χαρακτηρίζεται πρωτοφανής για την ελληνική τραπεζική πραγματικότητα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης ή οι δράστες «άνοιξαν» επαγγελματικά τις τέσσερις θυρίδες, οι οποίες σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες βρίσκονταν στη σειρά, η μία δίπλα από την άλλη. Οι διαρρήκτες περιγράφονται από τους αστυνομικούς ως «επαγγελματίες» που κατάφεραν μέσα σε λίγο χρόνο να σπάσουν τις «γλώσσες» των κλειδαριών υψίστης ασφαλείας και να αφαιρέσουν αντικείμενα αξίας και μετρητά. Το πιθανότερο είναι να έβαλαν τα κλοπιμαία στις τσέπες τους, ενώ σχεδόν σίγουρο θεωρείται ότι «άνοιξαν» και τις τέσσερις θυρίδες την ίδια ημέρα.

Οι θυρίδες περιείχαν κοσμήματα μεγάλης αξίας και μετρητά. Ενδεικτική είναι η περίπτωση συζύγου επιχειρηματία, η οποία δήλωσε ότι απώλεσε 1 εκατομμύριο ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα με πολύτιμους λίθους αξίας περίπου 3 εκατομμυρίων ευρώ. Συνολικά τα κοσμήματα που κλάπηκαν –κατά δήλωση των κατόχων των θυρίδων- αξίζουν περισσότερα από 5 εκατομμύρια ευρώ. 

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.