Header Ads

Ελληνες ναυτικοί όμηροι μετά από πειρατεία ανοιχτά της Νιγηρίας - Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις

 Φωτογραφία αρχείου

Καλά στην υγεία τους είναι πέντε Έλληνες ναυτικοί, μέλη πληρώματος εφοδιαστικού δεξαμενόπλοιο ελληνικών συμφερόντων, το οποίο έγινε στόχος πειρατών ανοιχτά της Νιγηρίας. 

Οι πειρατές πήραν ομήρους τον πλοίαρχο και δύο ναύτες από τους πέντε Έλληνες που ανήκουν στο πλήρωμα του πλοίου ”Στέλιος Κ”, το οποίο είναι υπό σημαία Τόγκο.

Τα άλλα δύο μέλη του πληρώματος οδήγησαν το πλοίο σε ασφαλές λιμάνι στο Λάγκος, , σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής,

Τώρα είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των τριών απαχθέντων ναυτικών. 

Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού καταγγέλλει πως οι συγγενείς των απαχθέντων δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής επικοινωνήσουν με τους δικούς τους και απευθύνει έκκληση να υπάρξει άμεσα ενημέρωση των οικογενειών για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους πειρατές: «η αγωνία των συγγενών των ναυτεργατών έχει φτάσει στο αποκορύφωμά της», τονίζει.

Στην ανακοίνωση της, η ΠΕΝΕΝ τονίζει πως «η ένοπλη ομάδα που απήγαγε τους Έλληνες ναυτεργάτες προσδοκά την ανταλλαγή των απαχθέντων στη βάση μιας οικονομικής συμφωνίας (λύτρα) για την απελευθέρωσή τους».

Ζητά από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη «να πάρει πρωτοβουλία τόσο σε διεθνές ναυτιλιακό επίπεδο όσο και με τις κυβερνήσεις των χωρών όπου σημειώνονται οι επιθέσεις, ώστε το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί κατά το δυνατόν αποτελεσματικά και με τον τρόπο αυτό να προστατευτεί η ζωή των ναυτεργατών, Ελλήνων και αλλοδαπών, που επανδρώνουν στην ελληνική και διεθνή ναυτιλία».

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.