Header Ads

Κορυφαίος Φορέας Τουρισμού παγκοσμίως το Ελληνικό Υπουργείου Τουρισμού και ο ΕΟΤ

Μπορεί το 2020 να ήταν μια καταστροφική χρονιά για τον ελληνικό και παγκόσμιο τουρισμό, εντούτοις η Ελλάδα έδειξε αντανακλαστικά και διαχειρίστηκε αρκετά καλά το σχετικό άνοιγμα του τουρισμού.

Τα δεδομένα αυτά, συνέτειναν στο γεγονός να δοθεί η μέγιστη αναγνώριση στο Υπουργείο Τουρισμού και στον ΕΟΤ ως «Κορυφαίο Φορέα Τουρισμού Παγκοσμίως» στη διοργάνωση World Travel Awards (WTA) 2020.

Η Ελλάδα τοποθετείται στην κορυφή της παγκόσμιας ταξιδιωτικής ελίτ και μάλιστα από έναν σπουδαίο φορέα, καθώς από το 1993 τα WTA απονέμονται κάθε χρόνο σε οργανισμούς και φορείς οι οποίοι αριστεύουν στον τουριστικό κλάδο.

Βέβαια, η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει κατακτήσει το βραβείο αυτό το 2019, ή το 2018, διότι ο τουρισμός την περασμένη δεκαετία στην Ελλάδα είχε την πιο εντυπωσιακή ανέλιξη, με διψήφιο αριθμό αύξησης αφίξεων και εσόδων, ετησίως.

Φέτος, λόγω των υγειονομικών περιορισμών, η διοργάνωση των WTA πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου, διαδικτυακά και μεταδόθηκε σε όλο τον κόσμο από την πρωτεύουσα της Ρωσίας, τη Μόσχα.

Υποδεχόμενος το βραβείο, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης δήλωσε ότι «με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια αποδεχόμαστε εκ μέρους της πατρίδας μας την υψηλότερη διάκριση των βραβείων WTA, ένα βραβείο που για πρώτη φορά κερδίζει η χώρα μας. Η Ελλάδα δικαιούται απόλυτα τον τίτλο του Κορυφαίου Φορέα Τουρισμού Παγκοσμίως. Η διεθνής κοινότητα αναγνωρίζει τη σκληρή και μεθοδική προσπάθειά μας, τη φροντίδα για την υγεία και την ασφάλεια που καταφέραμε να προσφέρουμε σε εκατομμύρια τουρίστες οι οποίοι φιλοξενήθηκαν το φετινό καλοκαίρι στην Ελλάδα, την εξαιρετική δουλειά που έκανε ο ιδιωτικός τομέας και οι εργαζόμενοι αλλά και όλοι όσοι εμπλέκονται στην τουριστική διαδικασία. Το βραβείο WTA είναι μία σπουδαία διάκριση, η οποία αντικατοπτρίζει το επιτυχές άνοιγμα της Ελλάδας στον τουρισμό κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Δείχνει πως η χώρα μας, με σύνεση, σοβαρότητα και πνεύμα αλληλεγγύης, αντιμετώπισε κατά τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο την περιπέτεια του COVID-19, ένα φαινόμενο που θεωρείται ως η μεγαλύτερη πρόκληση για τον παγκόσμιο τουρισμό, τουλάχιστον κατά την τελευταία 20ετία».

«Αφιερώνω αυτό το βραβείο σε όλους τους ήρωες και τις ηρωίδες της τουριστικής βιομηχανίας. Ελπίζω και εύχομαι το 2021 να σημάνει την απαρχή ενός καλύτερου μέλλοντος,» ανέφερε η πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, Άντζελα Γκερέκου, ενώ ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης, επισήμανε ότι «είναι παράλληλα και μια ψήφος εμπιστοσύνης στον Ελληνικό Τουρισμό συνολικά, καθώς όλα όσα καταφέραμε φέτος αποτελούν προϊόν μιας συλλογικής προσπάθειας όλων των εμπλεκόμενων στην ελληνική τουριστική βιομηχανία».

Δείτε το video της βράβευσης

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.