Header Ads

Στα όρια του το νοσοκομείο στη Λάρισα – Φτιάχνουν αυτοσχέδιες ΜΕΘ

Αυτοσχέδιες ΜΕΘ για ασθενείς με Covid κατασκευάζονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, την ώρα που οι ήδη υπάρχουσες έχουν γεμίσει και οι διακομιδές δεν ενδείκνυνται για όλα τα περιστατικά.


Ο νοσηλευτής του νοσοκομείου και μέλος του Σωματείου Εργαζομένων Κωνσταντίνος Λαρίσης ανέφερε στο GRTimes.gr ότι η διοίκηση έδωσε εντολή για ανάπτυξη ακόμη τεσσάρων κλινών ΜΕΘ σε θάλαμο που ήδη υπάρχουν άλλες 4. «Στο νοσοκομείο, υπήρχαν 12 κλίνες ΜΕΘ, ενώ στη συνέχεια έγιναν 14. Επειδή όμως αυτές έχουν γεμίσει καιρό τώρα, και στη Θεσσαλία δυστυχώς δεν υπάρχουν πλέον διαθέσιμες , αναγκάστηκε η διοίκηση να προχωρήσει στην κατασκευή τεσσάρων επιπλέον αυτοσχέδιων ΜΕΘ», ανέφερε. Επί της ουσίας, για τις αυτοσχέδιες ΜΕΘ προστίθενται απλώς σε έναν θάλαμο άλλα τέσσερα κρεβάτια, μαζί με έναν αναπνευστήρα και ενδεχομένως, ένα μόνιτορ.



Γιαννάκος: Ασθενείς πεθαίνουν στις κλινικές πριν μπουν σε ΜΕΘ

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος ανέφερε ότι «οι ΜΕΘ της Θεσσαλίας είναι γεμάτες. Έχουν διακομιστεί πολλά περιστατικά, τόσο στη Στερεά Ελλάδα, όσο στη Χαλκίδα και στη Λαμία, με αποτέλεσμα να υπάρχει και σε αυτές τις περιοχές πρόβλημα διαθεσιμότητας. Ας μην ξεχνάμε, ότι δεν ενδείκνυται για όλα τα περιστατικά η διακομιδή. Ξέρετε πόσα περιστατικά είναι στα όρια της διασωλήνωσης, αλλά δεν υπάρχουν ΜΕΘ για να εισαχθούν; Βλέπουμε ασθενείς να πεθαίνουν στις κλινικές χωρίς να έχουν μπει σε ΜΕΘ. Γι’ αυτούς τους λόγους λοιπόν αναγκάστηκε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, το Γενικό, αλλά και το νοσοκομείο στα Τρίκαλα, να προβούν σε κατασκευή αυτοσχέδιων ΜΕΘ».

Μάλιστα, υποστήριξε ότι αν αν οι ΜΕΘ δημιουργούνταν με βάση τα πρωτόκολλα, θα πέθαιναν λιγότεροι άνθρωποι, σημειώνοντας ότι η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας απαιτεί ειδικές εγκαταστάσεις. «Τώρα, ο ασθενής φτάνει στα όριά του μέχρι να διασωληνωθεί. Κανονικά, πρέπει να μπει σε ΜΕΘ ακόμη και πριν διασωληνωθεί για να παρακολουθείται», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννάκος.



Κέλλας: Η ΠΟΕΔΗΝ υπερβάλλει!

Πάντως, ο βουλευτής Λάρισας της ΝΔ Χρήστος Κέλλας θεωρεί υπερβολικές τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ.
«Αυτή τη στιγμή, γίνεται ένας πόλεμος! Είναι δυνατόν να κοιτάμε το πρωτόκολλο για να δημιουργήσουμε ΜΕΘ, όταν τις έχουμε τόσο πολύ ανάγκη; Έχουν αυξηθεί οι κλίνες ΜΕΘ σε όλα τα νοσοκομεία. Τα πράγματα δεν είναι όπως τα λέει η ΠΟΕΔΗΝ. Νομίζω ότι υπερβάλλουν. Οι ΜΕΘ είναι κανονικότατες. Εάν υπάρχουν ελλείψεις, όμως, δεν το ξέρω», αναφέρει ο κ. Κέλλας, τονίζοντας ότι το υγειονομικό προσωπικό αυτή τη στιγμή, «υπερβάλλει εαυτόν».

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.