Header Ads

To 2017 συνελήφθη άδικα και έγινε γνωστή παγκοσμίως - Τώρα, στα 14, πέθανε από κορονοϊό

Στα 11 της η αστυνομία της πέρασε χειροπέδες, πυροδοτώντας δημόσια κατακραυγή. Στα 14 της χρόνια χάνει τη ζωή της από την πανδημία που μαστίζει όλη την υφήλιο. 

Η Όνεστι Χότζες, μια Αφροαμερικανή από το Μίσιγκαν, που είχε βρεθεί θετική, έχασε την μάχη με τον φονικό ιό.

Η γιαγιά της ήταν αυτή που έκανε ευρύτερα γνωστή την είδηση του θανάτου της, με ανάρτησή της στα social media. 

«Με εξαιρετικά βαριά καρδιά πρέπει να πω σε όλους σας πως η όμορφη, γεμάτη ζωντάνια, έξυπνη και αξιαγάπητη εγγονή μου πήγε σπίτι της για να είναι με τον Ιησού», έγραψε η Niemeyer στο GoFundMe.

Η σελίδα συγκέντρωσης χρημάτων δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την οικογένεια της 14χρονης στο κόστος της θεραπείας και άλλα έξοδα, όπως ενοίκιο και φαγητό επειδή η μητέρα της έπρεπε να σταματήσει τη δουλειά για να βρίσκεται δίπλα στην κόρη της, όσο νοσηλευόταν. 

Σύμφωνα με τα ομοσπονδιακά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, οι θάνατοι κορονoϊού μεταξύ παιδιών είναι γενικώς σπάνιοι, όμως τα παιδιά Ισπανών και των Αφροαμερικανών είναι πιο πιθανό να νοσηλευτούν ή να χρειαστεί να εισαχθούν σε ΜΕΘ.

H Όνεστι διαγνώστηκε θετική στον κορωνοϊό στις 9 Νοεμβρίου, ανήμερα των γενεθλίων της, και την έστειλαν πίσω στο σπίτι της. Αργότερα εκείνη τη νύχτα μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο παιδιατρικό νοσοκομείο του Grand Rapids με ασθενοφόρο μετά από έντονο στομαχόπονο.  

Βρέθηκε για πρώτη φορά στο επίκεντρο της δημοσιότητας τον Δεκέμβριο του 2017. Η τότε 11χρονη μαζί με την μητέρα και μια άλλη συγγενή είχαν φύγει από το σπίτι για να πάνε στα μαγαζιά, όταν αστυνομικοί της ακινητοποίησαν με απειλή όπλου και τους πέρασαν χειροπέδες. Οι αστυνομικοί αναζητούσαν μια μεσήλικη λευκή γυναίκα ύποπτη για σχέση με ένα περιστατικό μαχαιρώματος.    Υλικό από τις κάμερες που έφεραν πάνω τους οι αστυνομικοί, δείχνει την Honestie να κλαίει φωνάζοντας «Όχι, σας παρακαλώ», ενώ την συλλαμβάνουν.

Οι αστυνομικοί δεν υπέστησαν καμία κύρωση επειδή δεν παραβίασαν κάποιον σχετικό κανονισμό.  

Αν και σπανίως πεθαίνουν παιδιά από Covid-19, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών είπαν πως ισπανόφωνα και μαύρα παιδιά ήταν πιο πιθανό να νοσηλευτούν ή να εισαχθούν στη ΜΕΘ συγκριτικά με τα λευκά.  

 

(Με πληροφορίες από Guardian)

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.