Header Ads

Υποστηρικτής του Τραμπ έδωσε 2,5 εκατ. δολάρια για να τον στηρίξει - Tώρα κάνει μηνύσεις

Ο Φρέντρικ Έσελμαν, επιχειρηματίας από τη Βόρεια Καρολίνα, και υποστηρικτής του Τραμπ δώρισε 2,5 εκατ. δολάρια για να τον στηρίξει στον αγώνα του κατά της υποτιθέμενης νοθείας των αμερικανικών εκλογών. Πλέον, δηλώνει απογοητευμένος, καθώς τα αποτελέσματα της επανακαταμέτρησης των ψήφων σε ορισμένες πολιτείες που θεωρούνταν νοθευμένες δεν ήταν τα προσδοκούμενα. 

Συγκεκριμένα, είπε ότι έδωσε τα χρήματα στο True the Vote, μια ομάδα υπέρ της εκστρατείας «Ηθική των εκλογών» στο Τέξας που υποσχέθηκε να υποβάλει αγωγές σε επτά πολιτείες ως μέρος της προσπάθειάς της ομάδας Τραμπ να «διερευνήσει, να φτάσει σε δίκη και να εκθέσει ύποπτες παράνομες ψηφοφορίες και απάτες στις προεδρικές εκλογές του 2020». 

Ωστόσο, η οργάνωση True the Vote εγκατέλειψε τις νομικές ενέργειες και διέκοψε την εκστρατεία ενώ στη συνέχεια αρνήθηκε να απαντήσει στα τηλεφωνήματά του για εξηγήσεις. 

Η αποτυχία των προσπαθειών του True the Vote να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα φαίνεται να αντικατοπτρίζει εκείνη του ίδιου του προέδρου, του οποίου η ομάδα έχει χάσει 38 δικαστικές αγωγές από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, με πιο πρόσφατη αυτή της Πενσιλβάνια, όπου μια ομοσπονδιακή επιτροπή απέρριψε το αίτημα της ομάδας Τραμπ ως αβάσιμο. 

Ο Έσελμαν, πρώην διευθύνων σύμβουλος μιας φαρμακευτικής εταιρείας, ισχυρίζεται με την αγωγή του ότι το μη κερδοσκοπικό όργανο προσφέρθηκε να του επιστρέψει 1 εκατομμύριο δολάρια εάν αποσύρει τη μήνυση.  

Εκείνος ωστόσο, από την πλευρά του ζητά την επιστροφή όλου του ποσού και των 2,5 εκατ. δολαρίων, που ισχυρίζεται ότι έδωσε υπό τις οδηγίες της Κάθριν Ένγκελμπρεχτ σε δόσεις των 2 εκατ. δολαρίων και 500.000 δολαρίων στις 5 και 13 Νοεμβρίου, αντίστοιχα.

 

Πηγή: Guardian

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.