Header Ads

Διοικητής των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης νεκρός σε αεροπορική επίθεση στα σύνορα Ιράν- Συρίας

Φωτογραφία αρχείου

Ένας διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν σκοτώθηκε σε αεροπορικό πλήγμα, στα σύνορα μεταξύ Ιράκ και Συρίας, κάποια στιγμή μεταξύ του Σαββάτου και της Κυριακής, ανέφεραν αξιωματούχοι των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας και μέλη των τοπικών πολιτοφυλακών.

Οι πηγές αυτές δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσουν την ταυτότητα του διοικητή, ο οποίος, όπως είπαν, σκοτώθηκε μαζί με άλλους τρεις άνδρες. Όλοι τους επέβαιναν στο ίδιο όχημα.

Δύο Ιρακινοί αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας είπαν, ξεχωριστά ο καθένας, ότι το όχημα μετέφερε όπλα και ότι χτυπήθηκε αφού πέρασε τα σύνορα του Ιράκ και μπήκε στο συριακό έδαφος. Ιρακινές παραστρατιωτικές οργανώσεις που υποστηρίζονται από το Ιράν βοήθησαν στην ανάκτηση των σορών, πρόσθεσαν οι δύο αυτές πηγές, χωρίς να δώσουν περισσότερες διευκρινίσεις, ούτε την ακριβή ώρα του πλήγματος.

Τοπικές στρατιωτικές και παραστρατιωτικές πηγές επιβεβαίωσαν αυτές τις πληροφορίες. Ωστόσο, το πρακτορείο Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει από ανεξάρτητες πηγές ότι σκοτώθηκε ένας Ιρανός διοικητής.

Την Παρασκευή, ο Ιρανός πυρηνικός επιστήμονας Μοχσέν Φαχριζαντέχ δολοφονήθηκε σε ενέδρα έξω από την Τεχεράνη και το Ιράν επιρρίπτει την ευθύνη στο Ισραήλ. Την περασμένη εβδομάδα το Ισραήλ εξαπέλυσε σειρά αεροπορικών επιδρομών εναντίον διαφόρων συριακών και ιρανικών στόχων στη Συρία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα συνεχίσει την πολιτική του να πλήττει ιρανικούς στόχους στην περιοχή.

Ιρακινοί αξιωματούχοι εκφράζουν φόβους για ανάφλεξη στην περιοχή όσο παραμένει στην προεδρία των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ και μέχρι να αναλάβει ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο οποίος θεωρείται ότι επιδιώκει λιγότερο την αντιπαράθεση με το Ιράν, σε σύγκριση με την κυβέρνηση του Ρεπουμπλικάνου προέδρου.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.