Header Ads

Ναρκέμποροι με «έδρα» σχολείο στο Γαλάτστι – Οι κωδικές ονομασίες: Ο «Μάρκος» και η «κυρία»

Στην Ανακρίτρια οδηγούνται σήμερα Δευτέρα οι μισοί από τους κατηγορουμένους για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, με «έδρα» σχολείο στο Γαλάτσι. Τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος θα περάσουν αύριο Τρίτη το κατώφλι της Ανακρίτριας. 

Στην αστυνομική επιχείρηση είχαν συλληφθεί 14 μέλη του κυκλώματος, μεταξύ των οποίων και τα δύο αρχηγικά, ενώ αναζητούνται τουλάχιστον οχτώ συνεργοί τους.

Ο αρχηγός της ομάδας ήταν ένας Αιγύπτιος με το προσωνύμιο «Μάρκος» και ο «υπαρχηγός» ένας υπήκοος Αλβανίας με το προσωνύμιο «Bompa». Το κύκλωμα είχε δύο υποομάδες.

Η πρώτη υποομάδα, χρησιμοποιώντας ως «βάση» σχολικό συγκρότημα στο Γαλάτσι, διακινούσε ναρκωτικά στην ευρύτερη περιοχή και στο κέντρο της Αθήνας. Η δεύτερη υποομάδα, χρησιμοποιώντας ως «βάση» το Άλσος Φιλαδέλφειας, διακινούσε ναρκωτικά στην ευρύτερη περιοχή και στο κέντρο της Αθήνας.

Στο πλαίσιο της έρευνας ταυτοποιήθηκαν τουλάχιστον 850 συναλλαγές ναρκωτικών ουσιών, πολλές από τις οποίες εντός του ως άνω σχολικού συγκροτήματος.

Στις τηλεφωνικές συνομιλίες οι έμποροι ναρκωτικών χρησιμοποιούσαν κωδικές φράσεις: Όταν έλεγαν «κυρία» εννοούσαν την κοκαΐνη, όταν έλεγαν «καταπράσινο» εννοούσαν την κάνναβη, όταν έλεγαν «ΙΟΝ» εννοούσαν την κάνναβη τύπου «σοκαλάτας». Τα κέρδη της οργάνωσης υπολογίζονται από τις Αρχές σε περίπου 350.000 ευρώ. Σε μια από τις εκατοντάδες καταγεγραμμένες τηλεφωνικές επικοινωνίες, οι αρχηγοί του κυκλώματος συζητούν για μια οφειλή ύψους 72.000 ευρώ.

Τα μέλη του εγκληματικού δικτύου πραγματοποιούσαν ελέγχους ποιότητας πριν αγοράσουν τα ναρκωτικά, για να αποφύγουν ενδεχόμενη δυσαρέσκεια των «πελατών» τους, αποθήκευαν προσωρινά τα ναρκωτικά σε δημόσιους χώρους, όπως πάρκα και πλατείες, ώστε να δυσχεραίνεται η οποιαδήποτε συσχέτιση των μελών της οργάνωσης με την κατοχή τους, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη διακίνηση των ναρκωτικών, λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα αντιπαρακολούθησης, στις μεταξύ τους συνομιλίες χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένες λέξεις και εκφράσεις, ενώ τα κέρδη που αποκόμιζαν, μεταφέρονταν είτε με τη φυσική παρουσία τους είτε μέσω καταστημάτων ηλεκτρονικής μεταφοράς χρημάτων.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, με τη συνδρομή αστυνομικών Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), στις οικίες των μελών της οργάνωσης, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: περισσότερα από 10 κιλά κάνναβη, 172 γραμμάρια κοκαΐνη, 7 ζυγαριές ακριβείας, περίστροφο και πιστόλι κρότου, 39.060 ευρώ, 5 οχήματα,  6 μοτοσικλέτες και 36 κινητά τηλέφωνα.

Το παράνομο οικονομικό όφελος του εγκληματικού δικτύου ανέρχεται σε τουλάχιστον 309.000 ευρώ, ενώ μεγάλο μέρος των μελών της οργάνωσης, έχουν συλληφθεί στο παρελθόν για υποθέσεις ναρκωτικών και έχουν εκτίσει ποινές φυλάκισης και κάθειρξης.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. 

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.