Header Ads

Δ. Μακεδονία: Παραμένει στον «κλοιό» του SARS-COV 2

Δ. Μακεδονία: Παραμένει στον «κλοιό» του SARS-COV 2

«Σταθεροποιημένη» έκρινε την εξέλιξη της πανδημίας του SARS-COV 2  ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, μέσω τηλεδιάσκεψης, που έγινε την περασμένη Παρασκευή (27/11/2020), παρουσία εκτός των άλλων του αντιπεριφερειάρχη Υγείας Ηλία Τοπαλίδη, του υπεύθυνου του ΕΟΔΥ, Ιορδάνη Ρωμιόπουλου και του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Χαράλαμπου Τσεβεκίδη.

Παράλληλα, όπως ανέφερε, έχουν ενταθεί οι έλεγχοι με τα rapid test, ενώ πρόσθεσε ότι η Περιφέρεια παρήγγειλε άλλα 5.000, που θα γίνουν το επόμενο διάστημα σε στοχευμένες ομάδες.

Αναφερόμενος στο θέμα των γουνοφόρων ζώων, αφού επισήμανε ότι δε βρέθηκε μετάλλαξη του ιού στα ζώα. Τόνισε ότι γίνονται συστηματικοί έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ και τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες στις φάρμες, τόσο στους εργαζόμενους όσο και στα υπόλοιπα ζωάκια.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του ΕΟΔΥ, στη Δυτική Μακεδονία, λοιμωξιολόγος Ιορδάνης Ρωμιόπουλος, αφού σημείωσε ότι διαπιστώνεται «μια πτωτική τάση» των μολύνσεων του SARS-COV 2, επισήμανε ότι φαίνεται να υπάρχει ακόμη πρόβλημα στη Φλώρινα και στάθηκε ιδιαίτερα στην προσοχή που θα πρέπει να υπάρξει σε κλειστές δομές, όπως γηροκομεία και ψυχιατρεία.

Επίσης, αναφέρθηκε και στη δημιουργία χώρων του ΕΟΔΥ, στην πόλη της Κοζάνης, οι οποίοι θα είναι απέναντι από το παλαιό ΙΚΑ, όπου ο κάθε πολίτης θα μπορεί να επικοινωνεί τηλεφωνικά για να προγραμματίσει έλεγχο για τον SARS-COV 2, σε περιπτώσεις που αφορούν χημειοθεραπείες, τοκετούς και προγραμματισμένες εγχειρίσεις.

Αναφερόμενος στη Δομή Μεταναστών στο Βελβεντό ο κ. Ρωμιόπουλος, αφού ανέφερε ότι στον διπλό δειγματοληπτικό έλεγχο που έγινε διαγνώστηκαν 3-4 θετικά, πρόσθεσε ότι η Δομή έχει τεθεί σε καραντίνα, που λήγει την προσεχή Παρασκευή.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

www.ert.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.