Header Ads

"Λιλά μαλλιά και σύννεφα ψηλά", το νέο παιδικό βιβλίο της Μαρίας Δουρίδα Μηταράκη

Unce upon a book

″Λιλά μαλλιά και σύννεφα ψηλά”. Αυτός είναι ο τίτλος του νέου παιδικού βιβλίου της Μαρίας Δουρίδα-Μηταράκη με εικονογράφηση της Μαιρηλία Φωτιάδου από τις εκδόσεις Once Upon a Book που επικεντρώνει στην παιδική φιλία και την δοκιμασία του αποχωρισμού. 

Ήρωες είναι η Νινού, το αγόρι με τα Λιλά μαλλιά και ο Μοκύλης. Ζουν όλοι μαζί σε ένα όμορφο σπίτι πάνω στο βουνό. Η ζωή κυλάει γλυκά μες στα γέλια και στα χρώματα ώσπου μια μέρα κατεβαίνουν απειλητικά από τo βουνό οι αγριόγατες.

″Πόσο μεγάλες ανατροπές θα φέρουν και πώς θα τις αντιμετωπίσει η παρέα; Μια ιστορία για τη φιλία, για τις αχώριστες παρέες που κάποτε αναγκάζονται να χωριστούν και για τα συναισθήματα που δεν χρειάζεται να είναι ούτε άσπρα, ούτε μαύρα. Μπορεί να είναι και… Λιλά!”. 

Αυτό είναι το τρίτο παιδικό βιβλίο της κ.Δουρίδας-Μηταράκη μετά τα «Το όνομά της ήταν Μπουμπού και δεν ήταν συνηθισμένη στη ζέστη»  και «Το όνομά του ήταν Ρόκο και δεν ήταν μια συνηθισμένη βόλτα» (εκδόσεις Once Upon a Book).

Unce upon a book

Η συγγραφέας, με καταγωγή από την Κοζάνη και μεγαλωμένη στην Αθήνα δεν είχε ως αρχικό στόχο να γίνει συγγραφέας παιδικών βιβλίων αν και από μικρή, όπως λέει, έβρισκε διέξοδο στο γράψιμο. Η γέννηση όμως της κόρης της, Ελισάβετ, της έδωσε την αφορμή να αρχίσει να πλάθει παιδικές ιστορίες. Παρακολούθησε σεμινάρια Συγγραφής και Δημιουργικής Γραφής και έτσι ακολούθησε η συγγραφή των τριών βιβλίων. Πριν δοκιμαστεί στην εξαιρετικά απαιτητική γραφή παιδικών βιβλίων, σπούδασε Φυσικοθεραπεία στην Αθήνα και στο Λονδίνο, εργάστηκε στη Γάνδη ως κλινική φυσικοθεραπεύτρια και στο Λονδίνο ως Επίκουρη Καθηγήτρια, στο Πανεπιστήμιο University of East London ενώ είναι διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Εξωτερική Εξετάστρια στο University of Hertfordshire. Ζει στην Αθήνα με τον σύζυγό της Νότη, την κόρη τους Ελισάβετ και τα σκυλάκια τους Μόλλυ και Κένζο.

Και η εικονογράφος Μαιρηλία Φωτιάδου όμως προέρχεται από έναν διαφορετικό χώρο. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο ΕΜΠ είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στην «Συντήρηση και αποκατάσταση Ιστορικών Κτιρίων και Συνόλων» και εργάζεται ως αρχιτέκτονας  ενώ παράλληλα καλλιεργεί την κλίση και την αγάπη της για την ζωγραφική και το σκίτσο. Έχει παρακολουθήσει εργαστήρια παιδικής εικονογράφησης και απολαμβάνει να δημιουργεί ζωγραφιές για παραμύθια για να τις απολαμβάνουν μικρά και μεγάλα παιδιά.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.