Header Ads

Ριζικές αλλαγές στο νέο ΑΣΕΠ, προσλήψεις με έναν και μοναδικό διαγωνισμό - Μητσοτάκης: Πρόκειται για εμβληματική μεταρρύθμιση

Ριζικές αλλαγές στο νέο ΑΣΕΠ, προσλήψεις με έναν και μοναδικό διαγωνισμό - Μητσοτάκης: Πρόκειται για εμβληματική μεταρρύθμιση

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για το ΑΣΕΠ που προβλέπει αλλαγές στο καθεστώς προσλήψεων στο Δημόσιο θα κάνει «ποδαρικο» στη Βουλή το νέο έτος.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια του σημερινού Υπουργικού Συμβουλίου έκανε λόγο για εμβληματική μεταρρύθμιση και ανέφερε ότι θα είναι το πρώτο που θα ψηφιστεί το 2021 και συγκεκριμένα στις 11 Ιανουαρίου.

Η δημόσια διαβούλευση ολοκληρώνεται απόψε και σύμφωνα με πληροφορίες ο αρμόδιος υπουργός, Τάκης Θεοδωρικάκος αναμένεται να καταθέσει το νομοσχέδιο μέσα στο επόμενο δεκαήμερο. Η συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής θα ολοκληρωθεί εντός του Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με το κείμενο που αναρτήθηκε στη διαβούλευση, για τις θέσεις ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ το νομοσχέδιο προβλέπει την επιλογή του προσωπικού του δημόσιου τομέα μέσω γραπτού διαγωνισμού στα πρότυπα των πανελλαδικών εξετάσεων.

Ο διαγωνισμός θα περιλαμβάνει

α) εξέταση γνώσεων με τη μέθοδο των ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών ή με ανάπτυξη κειμένου ή με συνδυασμό των δύο καθώς και β) δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας.

Για τις θέσεις Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού οι υποψήφιοι εκτός των ανωτέρω θα περνούν και από ατομική συνέντευξη.

Για τις θέσεις ΥΕ διατηρείται η διαδικασία της σειράς προτεραιότητας.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.