Header Ads

Φον ντερ Λάιεν: Υπάρχει φως στο τούνελ- πρώτοι εμβολιασμοί ίσως πριν το τέλος του Δεκεμβρίου

«Υπάρχει επιτέλους φως στην άκρη του τούνελ» δήλωσε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στο πλαίσιο ομιλίας της στο Ευρωκοινοβούλιο, τονίζοντας πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει εξασφαλίσει ως τώρα συμβόλαια με έξι εταιρείες και σημειώνοντας πως οι πρώτοι Ευρωπαίοι πολίτες ενδεχομένως να εμβολιαστούν πριν το τέλος του Δεκεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Η Ευρώπη ελπίζει σε ένα χριστουγεννιάτικο θαύμα υπό την απειλή του τρίτου κύματος κορονοϊού

«Τα εμβόλια είναι σημαντικά, μα αυτό που μετρά είναι οι εμβολιασμοί. Οι χώρες- μέλη πρέπει να προετοιμαστούν τώρα. Μιλάμε για εκατομμύρια σύριγγες και την ψυχρή αλυσίδα, την οργάνωση των κέντρων εμβολιασμού, την εκπαίδευση του προσωπικού...εν ολίγοις, οι χώρες-μέλη πρέπει να προετοιμαστούν, από επιμελητειακής άποψης, για τη χορήγηση εκατοντάδων εκατομμυρίων δόσεων. Επειδή αυτό είναι το εισιτήριό μας για έξοδο από την πανδημία» πρόσθεσε.

 

 

Όπως είπε η κ. φον ντερ Λάιεν, με περίπου 3.000 θανάτους την ημέρα η Covid-19 ήταν το νούμερο 1 αίτιο θανάτου στην ΕΕ την προηγούμενη εβδομάδα. «Τα νοσοκομεία παραμένουν υπό πίεση, και σε κάποιες περιοχές οι μονάδες εντατικής θεραπείας έχουν κατακλυστεί. Ξέρω πως οι καταστηματάρχες, οι ιδιοκτήτες μπαρ και οι σερβιτόροι σε εστιατόρια επιθυμούν τερματισμό των περιορισμών. Μα πρέπει να μάθουμε από το καλοκαίρι και να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη. Η πολύ γρήγορη και υπερβολική χαλάρωση αποτελεί κίνδυνο για ένα τρίτο κύμα μετά τα Χριστούγεννα. Εβδομάδες πριν, είχα πει ότι αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά. Και ναι, θα είναι πιο σιωπηλά. Αυτό είναι επίσης ερώτημα αλληλεγγύης μεταξύ των χωρών μελών. Αλλά υπάρχουν επίσης και καλά νέα» τόνισε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Κάπα Research: Ποιος φταίει για το δεύτερο κύμα της πανδημίας και πόσοι θα εμβολιαστούν

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη, η χώρα μας ανακοίνωσε 101 νέους θανάτους από κορονοϊό και 2.135 νέα κρούσματα. Η κυβέρνηση αποφάσισε να παρατείνει το γενικό lockdown, που κανονικά θα αίρονταν στα τέλη του μήνα. «Η άρση των μέτρων δεν φαίνεται να είναι ένα ρεαλιστικό σενάριο αυτή τη στιγμή», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας σε δηλώσεις του. Τις επόμενες μέρες αναμένονται οι νέες δηλώσεις του πρωθυπουργού που θα καθορίσουν τα επόμενα βήματα της χώρας.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.